Δημοσκόπηση Alpha: Ποιον χρεώνουν οι πολίτες για την ταλαιπωρία από την κακοκαιρία Ελπίδα

Δημοσκόπηση Alpha: Ποιον χρεώνουν οι πολίτες για την ταλαιπωρία από την κακοκαιρία Ελπίδα

Τι πιστεύει ο κόσμος για την διαχείριση της κυβέρνησης - Τι λένε για την Αττική Οδό και την αποζημίωση των 2.000 ευρώ

Η κακοκαιρία Ελπίδα δημιούργησε πολλά προβλήματα στα μέρη που... χτύπησε, αλλά ειδικά στην Αττική δημιουργήθηκε τεράστια ταλαιπωρία. H εταιρεία ABACUS  έκανε δημοσκόπηση για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha  και οι γνώμες των πολιτών δεν είναι καθόλου καλές για την διαχείριση από την κυβέρνηση.

Τα αποτελέσματα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Στην ερώτηση ποιος ευθύνεται για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Αττική Οδό, το 52% απάντησε η Ιδιωτική Εταιρεία, ενώ το 41% η κυβέρνηση. Υπάρχει και 7% που απάντησε ότι φταίνε η πολίτες.

Για την διαχείριση της κακοκαιρίας από την κυβέρνηση το 67% εξέφρασε αρνητική άποψη και μόλις το 8% θετική. Το 25% δεν είχε ούτε θετική, ούτε αρνητική άποψη.

Βεβαίως, όταν ρωτήθηκε ο κόσμος ποιο είναι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα σε σχέση με την διαχείριση φυσικών καταστροφών, το 80% απάντησε ότι είναι δομικό και μόλις το 19% πως είναι ζήτημα προσώπων. Το 1% απάντησε «Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ».

Για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ για όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, μόνο το 29% τη θεωρεί δίκαιη, ενώ το 42% την χαρακτήρισε επικοινωνιακή. Υπάρχει και ένα ποσοστό της τάξης του 21% που την θεωρεί παλαιοκομματική, ενώ το 7% δεν βλέπει ούτε κάτι θετικό, ούτε κάτι αρνητικό. Το 1% απάντησε «Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ».