Κορονοϊός: Νόσησε βαριά αρνητής γιατρός και τώρα τα… γυρίζει – «Μπορεί να σκοτώσει», λέει

Κορονοϊός: Νόσησε βαριά αρνητής γιατρός και τώρα τα… γυρίζει – «Μπορεί να σκοτώσει», λέει

«Δεν υποτιμούμε την Covid-19», υποστηρίζει πλέον ο Φαίδων Βόβολης

Νόσησε βαριά από κορονοϊό και νοσηλεύτηκε και πλέον από αρνητής έχει... γυρίσει το χαρτί. Μετά από 9 ημέρες στο Σισμανόγλειο, οι απόψεις του αντιεμβολιαστή καρδιολόγου Φαίδωνα Βόβολη άλλαξαν για τον φονικό ιό. «Η κάθε ίωση δυνητικά μπορεί να σκοτώσει, όπως και η Covid-19. Δεν είμαι αυτός που έχει πει είναι μια γριπούλα», λέει τώρα ο μέχρι πρότεινος αρνητής και ένας από τους οποίους είχε σηκώσει ψηλά τη... σημαία.

«Εμείς δεν έχουμε πει ποτέ ότι υποτιμούμε την νόσο Covid-19. Δεν έχουμε πει ποτέ κάτι το οποίο να είναι ενάντιο στην πραγματικότητα», είπε εμφανώς καταβεβλημένος από τη σοβαρή περιπέτεια της υγείας του και παράδεχθηκε ότι δεν είνα μια απλή γρίπη: «Είναι κάτι παραπάνω σίγουρα. Σίγουρα αφήνει κάποια πράγματα πάνω στους πνεύμονές μου. Λέμε πάντα προσοχή. Η νόσος Covid εμένα με έπιασε λίγο πιο βαριά από άλλους ανθρώπους».

Και ενώ τώρα αρνείται ότι είναι κατά του εμβολίου και δηλώνει: «προσπάθησαν να κάνουν εμάς ως αντιεμβολιαστές», πριν από μερικούς μήνες έλεγε: «ποιος είναι ο λόγος που πρέπει να εμβολιαστούμε; Είναι μια ιατρική παραλογία».

Τώρα, συνιστά σε όλους προσοχή και τήρηση των μέτρων: «Προσέχουμε, τηρούμε μέτρα, φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά κρατάμε το λάβαρο της ανεξαρτησίας του σώματός μας».

Ηγούνταν πριν μήνες πορειών χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας. Δεν φορούσε μάσκα και δεν φρόντιζε να τηρεί τις κατάλληλες αποστάσεις.

Τού έχει αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Τον Οκτώβριο, το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αφαίρεσε με απόφασή του την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Φαίδωνα Βόβολη για 6 μήνες.

Όπως αναφέρθηκε στην απόφαση από τις ενέργειες και τις δηλώσεις του κ. Βόβολη «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Τον Δεκέμβριο μάλιστα η ποινή αυτή ανανεώθηκε για ακόμα έξι μήνες.

Παρακαλούμε περιμένετε ...