Άγιο Όρος: Έντονη η ανησυχία για τους θανάτους μοναχών από κορονοϊό

Άγιο Όρος: Έντονη η ανησυχία για τους θανάτους μοναχών από κορονοϊό

Ο ένας εξ αυτών νοσηλευόταν διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Έντονη ανησυχία έχει προκληθεί στο Άγιο Όρος εξαιτίας δυο ακόμα θανάτων από κορονοϊό. Ο ένας εξ αυτών είχε το διακόνημα του οδοντιάτρου και ήταν διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο ένας μοναχός εκοιμήθη μέσα στο μοναστήρι, όπου παρέμενε σε απομόνωση λόγω του κορονοϊού. Ραγδαία η επιδείνωση της κατάστασής του. Συναγερμός έχεις σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά και το πέμπτο θύμα του κορονοϊού μέσα σε δέκα μέρες στη Μονή Φιλοθέου στο Άγιον Όρος.

Ο π.Ταξιάρχης εκοιμήθη αργά το βράδυ του Σαββάτου νικημένος από επιπλοκές του κορονοϊού. Στη Μονή Φιλοθέου σχεδόν το σύνολο των μοναχών έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό και από τους 40 μοναχούς περισσότεροι από 20 βρίσκονται απομονωμένοι στα κελλιά τους με συμπτώματα.

Σημειώνεται, πως σύμφωνα με το ekklisiaonline.gr πως όλοι όσοι έχουν καταλήξει ήταν ανεμβολίαστοι, όπως και σχεδόν όλοι οι μοναχοί της Φιλοθέου.

Το γεγονός προβληματίζει την Ιερά Κοινότητα, αλλά και τις υγειονομικές αρχές, καθώς παρότι η Μονή βρίσκεται σε καραντίνα εδώ και έναν μήνα, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν υποχωρεί και η διασπορά συνεχίζεται.

Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται άλλοι 6-7 ηλικιωμένοι μοναχοί, εντός του μοναστηριού και για την ώρα δεν υπάρχει πληροφορία για την ακριβή κατάσταση της υγείας τους.

Το Σάββατο εκοιμήθη ο π. Κοσμάς, που ήταν και οδοντίατρος της Μονής Φιλοθέου, ενώ μέσα στην εβδομάδα νικήθηκαν από τον κορονοϊό ο π. Δαμιανός και ο π. Πορφύριος και πριν από δύο εβδομάδες ο π. Λουκάς προϊστάμενος και Αντιπρόσωπος στο παρελθόν της μονής στην Ιερά Κοινότητα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...