Μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη – Δείτε εικόνες

Μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη – Δείτε εικόνες

Πορεία φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της πόλης

Πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης πραγματοποίησαν φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Την κινητοποίηση για πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο διοργάνωσαν ενώσεις εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ, ΔΟΕ) καθώς και φοιτητικές παρατάξεις (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ΕΑΑΚ) και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου) και από εκεί κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο ΥΜΑΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου 4777/21 και ζητώντας ενίσχυση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχολεία και πανεπιστήμια για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σσύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν και μέλη αυτοπροσδιοριζόμενων ως ελευθεριακών φοιτητικών σχημάτων και συλλογικοτήτων του αντεξουσιαστικού χώρου, που μετά την πορεία τους στο ΥΜΑΘ κινήθηκαν προς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, αλλά αστυνομικές δυνάμεις απέτρεψαν με φραγμό την μαζική είσοδό τους στο campus.

Δείτε εικόνες από την συγκέντρωση: