Υπόθεση Παντελίδη: Τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής – «Δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής»

Υπόθεση Παντελίδη: Τι κατέθεσε ο ιατροδικαστής – «Δεν οδηγούσε ο τραγουδιστής»

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες

Τη θέση ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο εξέφρασε ο ιατροδικαστής Αν. Θεοδωρίδης ο οποίος κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας ως μάρτυρας της οικογένειας του άτυχου τραγουδιστή στο πλαίσιο της εκδίκασης των αγωγών αποζημιώσεων για το δυστύχημα.

Ο ιατροδικαστής δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων όταν επέμεινε υποστηρίζοντας την άποψη ότι στο τιμόνι καθόταν η Φρόσω Κυριάκου ισχυρισμό που έχει απορρίψει, μετά από έρευνα, η δικαιοσύνη.

«Ξεκάθαρα καταθέτω, είμαι 1000% σίγουρος ότι οδηγός ήταν η κυρία Ευφροσύνη Κυριάκου, πράγμα που προκύπτει από το κάταγμα της στο βραχιόνιο οστό που εμφανίζεται στον οδηγό που δεν φοράει ζώνη, λόγω του τιμονιού που κρατάει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας σημειώνοντας πως ο Παντελής Παντελίδης είχε πιει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει. «Δεν θα μπορούσε να οδηγήσει. Δεν θα μπορούσε να βάλει το κλειδί στο αυτοκίνητο και αν το βάλει, θα πέσει μετά από δέκα μέτρα» είπε και για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του υποστήριξε ότι το μοναδικό ίχνος αίματος που εντοπίστηκε στον αερόσακο του συνοδηγού ανήκε στον τραγουδιστή και όχι στην Φρόσω Κυριάκου. «Δεν μπορεί να μην υπάρξει ίχνος αυτού που καθόταν στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ έχει βρεθεί του Παντελίδη» τόνισε. Ο ιατροδικαστής εξέφρασε την άποψη ότι «όποιος καθόταν στη δεξιά πλευρά θα έπρεπε να είναι είτε νεκρός ή να έχει τις βλάβες της κυρίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα.» «Θα έπρεπε να είχε τραυματιστεί η αριστερή της πλευρά από το βάρος του Παντελίδη που έπεσε πάνω της» κατέθεσε αναφερόμενος στην Φρόσω Κυριάκου.

Ο πατέρας της Φρόσως Κυριάκου, από την πλευρά του, ήταν κατηγορηματικός πως η κόρη του δεν οδηγούσε το πολυτελές αυτοκίνητο. Μάλιστα, ανέφερε πως η κόρη του κατέρρευσε ψυχολογικά όταν ενημερώθηκε από την αστυνομία πως υπήρχε καταγγελία ότι οδηγούσε εκείνη και ευθυνόταν για το θάνατο του Παντελή Παντελίδη.

Ο μάρτυρας μετέφερε στο δικαστήριο τις αφηγήσεις της κόρης του για το μοιραίο πρωινό. Από τη χαρτοπαιχτική λέσχη μέχρι το αμάξι μεσολαβούσε μία απόσταση 30 μέτρων σύμφωνα με τον μάρτυρα. «Ο Παντελής Παντελίδης περπατούσε κανονικά όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ούτε τρέκλιζε ούτε τίποτα. Η κόρη μου μου είπε ότι έπινε γενικά. Δεν είχε νιώσει ανασφάλεια ποτέ για να μπει στο αυτοκίνητο» κατέθεσε και συνέχισε λέγοντας ότι η κόρη του είπε πως η ίδια είχε πιει ένα - δύο ποτήρια. «Ο θανών είχε καταναλώσει αλκοόλ. Δεν θα έμπαινε, όμως , σε αυτοκίνητο που ο οδηγός ήταν χάλια. Δεν της έδειξε κάποια ένδειξη ότι ήταν μεθυσμένος και δεν μπορούσε να περπατήσει.» κατέθεσε και συμπλήρωσε «Στη διαδρομή έλεγαν κουβέντες και πειράγματα. Δεν θυμάται να αναπτύχθηκε ταχύτητα. Κοιτούσε το κινητό της την ώρα της σύγκρουσης.» περιέγραψε ο μάρτυρας και συμπλήρωσε πως η νεαρή γυναίκα του είπε ότι ο τραγουδιστής κάποια στιγμή ανέπτυξε ταχύτητα «πειράζοντας ίσως τη Μίνα όταν του ζήτησε να μη τρέχει…»

Αναφερόμενος δε στην κατάσταση της υγείας της κόρης του ο μάρτυρας κατέθεσε ότι, πλέον, έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο, έχει ψυχολογικά τραύματα. «Δεν εργάζεται και μένει μαζί μας. Δούλεψε σε ένα προστατευμένο περιβάλλον για λίγο διάστημα περισσότερο για να ξεπεράσει τα ψυχολογικά προβλήματα» είπε.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Μίνα Αρναούτη , η οποία τραυματίστηκε σοβαρά από το τροχαίο, με αγωγή της διεκδικεί από την ασφαλιστική εταιρία αποζημίωση ύψους 1.100.000 ευρώ. Η Φρόσω Κυριάκου, η οποία επίσης επέβαινε στο πολυτελές αυτοκίνητο, στρέφεται σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρίας ζητώντας αποζημίωση περίπου 100.000 ευρώ. Η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη, με τη σειρά της, διεκδικεί το πόσο των 600.000 ευρώ καθώς στρέφεται τόσο κατά της ασφαλιστικής εταιρίας όσο και κατά της Φρόσως Κυριάκου, για την οποία θεωρεί ότι ήταν η οδηγός του αυτοκινήτου. Αλλά και η εταιρία, στην οποία ήταν ασφαλισμένο το τζιπ, έχει προσφύγει με αγωγή της κατά της οικογένειας Παντελίδη, ζητώντας να της καταβάλει τυχόν αποζημίωση που θα επιδικαστεί στις δύο νεαρές γυναίκες που βρίσκονταν στο αυτοκίνητο με τον τραγουδιστή