Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του «περίεργου» ήχου – Από πού προέρχεται

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε η πηγή του «περίεργου» ήχου – Από πού προέρχεται

Απαντήσεις ζητούν οι κάτοικοι

Με θετικό αποτέλεσμα συνεχίζεται η έρευνα της ΕΥΑΘ για το πρόβλημα με τον έντονο ήχο που αναστατώνει για έκτη πλέον εβδομάδα δεκάδες κατοίκους στην περιοχή Μετέωρα Θεσσαλονίκης.

Το ThessToday.gr πραγματοποίησε και δεύτερη αυτοψία στα Μετέωρα τα ξημερώματα της Τρίτης όπου στο υδραγωγείο της περιοχής βρέθηκε ειδικό κλιμάκιο της ΕΥΑΘ και η διοίκηση της Εταιρείας για να προχωρήσει στις απαιτούμενες έρευνες.

Αμέσως μετά μετέβησαν στη δεξαμενή στην περιοχή της Πολίχνης όπου διαπιστώθηκε από τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου στις 3 τα ξημερώματα, όπως αναφέρουν πηγές της ΕΥΑΘ στο ThessToday.gr, από που προέρχεται ο ήχος.

Ο ήχος ξεκινά αργά το βράδυ και πιο έντονα μετά τις 2 τα ξημερώματα που επικρατεί ησυχία. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων, ακούγεται εντός των σπιτιών τους και πολλοί δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ. Η δικιά τους αυτοψία οδηγεί μέσα στο υδραγωγείο όπου ο ήχος είναι έντονος και υπάρχει τρανταγμός στο έδαφος.

Ωστόσο, φάνηκε από τις χθεσινές έρευνες ότι εντοπίστηκε το πρόβλημα από την ΕΥΑΘ.

Σε απόσταση 2 χλμ από τη διασταύρωση των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως εντοπίζεται η πηγή του ήχου. Το συνεργείο πραγματοποίησε δοκιμές στη δεξαμενή της Πολίχνης, 2 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της έντασης του ήχου στα Μετέωρα και ο θόρυβος σταμάτησε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

«Δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στη δεξαμενή ή θέμα παλαιότητας. Η έρευνα έδειξε ότι κάποιος μηχανισμός που δεν έκανε θόρυβο στην Πολίχνη, συντονιζόταν και ο ήχος μεταφερόταν μέχρι τα Μετέωρα, σε απόσταση δηλαδή 2 χιλιομέτρων. Κλείσαμε ουσιαστικά κάποιους μηχανισμούς και μειώθηκε η πίεση του νερού στην περιοχή. Θα το παρακολουθήσουμε το φαινόμενο και τις επόμενες ημέρες προκειμένου να καταλήξουμε 100% στο συμπέρασμα αυτό. Δεν θα προχωρήσουμε σε εκσκαφή ή αλλαγή μηχανήματος καθώς είναι πρόβλημα συντονισμού. Θέλουμε να κοιμηθούν οι άνθρωποι και συνεχίζουμε την ίδια έρευνα μέχρι να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα.»