Ηράκλειο: 22χρονος δάγκωσε αστυνομικό όταν πήγε να του κάνει έλεγχο

Ηράκλειο: 22χρονος δάγκωσε αστυνομικό όταν πήγε να του κάνει έλεγχο

Ο 49χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες

Επιτέθηκε και δάγκωσε αστυνομικό, αιφνιδιάζοντας ακόμη και τους έμπειρους άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, νεαρός κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε χωριό του Ηρακλείου.

Ο νεαρός συνελήφθη και πλέον είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη, ο 49χρονος αστυνομικός αναρρώνει στο σπίτι του και οι συνδικαλιστές ζητούν πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση για ανάλογα περιστατικά.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής στον Άγιο Σύλλα Ηρακλείου, όταν κατά τη διάρκεια τυχαίου αστυνομικού ελέγχου, οι άνδρες της ΟΠΚΕ σταμάτησαν Ι.Χ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 20χρονος και ήταν συνεπιβάτης ο 22χρονος. Χωρίς να το περιμένει κανείς, ένας από τους νεαρούς επιτέθηκε στον 49χρονο, δαγκώνοντάς τον στο σαγόνι και προκαλώντας του βαθύ τραύμα.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλων, της σωματικής βλάβης, της απειλής και για παραβάσεις του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, καθώς ο 20χρονος δεν είχε άδεια οδήγησης. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο Αυτόφωρο. Ο 49χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και πλέον αναρρώνει στο σπίτι του, ελεύθερος υπηρεσίας.

«Η επίθεση στον 49χρονο έγινε αναίτια και γι’ αυτό δε μπόρεσε να αποτραπεί και να αποφευχθεί ο τραυματισμός», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου μέλος της διοίκησης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...