Κορονοϊός: «Εκρηκτική» αύξηση στις νοσηλείες από την παραλλαγή Όμικρον – Μεγαλώνει η πίεση στις ΜΕΘ λόγω Δέλτα

Κορονοϊός: «Εκρηκτική» αύξηση στις νοσηλείες από την παραλλαγή Όμικρον – Μεγαλώνει η πίεση στις ΜΕΘ λόγω Δέλτα

Γύρω στους 5.100 υπολογίζονται οι ασθενείς που βρίσκονται στα νοσοκομεία λόγω Covid-19 - Ξεπέρασαν τους 650 οι διασωληνωμένοι

Μπορεί η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού να μην έχει στείλει ακόμα κάποιον ασθενή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πιέζονται τα νοσοκομεία. Κι αυτό γιατί με τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, υπάρξει έκρηξη στην αύξηση των νοσηλειών, ενώ παράλληλα η μετάλλαξη Δέλτα έχει γεμίσει τις κλινικές με διασωληνωμένα άτομα λόγω της Covid-19.

Mέρα με τη μέρα αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορoνοιό στα νοσοκομεία. Την ίδια ώρα τα εξιτήρια είναι εμφανώς λιγότερα καθώς κινούμαστε στα υψηλότερα επίπεδα εισαγωγών από την έναρξη της πανδημίας, μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Αναλυτικότερα, στις 3/1 είχαμε 452 εισαγωγές, οι οποίες σε μόλις 24 ώρες, στις 4/1, έγιναν 641. Ελαφρά μείωση καταγράφηκε στις 5/1 με 593 εισαγωγές οι οποίες εντούτοις ανήλθαν σε 612 στις 6/1. Εκ νέου μείωση στις νοσηλείες με 522 ασθενείς είχαμε στις 7/1 με νέα άνοδο του αριθμού αυτού στις 8/1 όπου αυτοί υπολογίζονταν σε 632. Στις 536 ανέρχονταν οι εισαγωγές  στις 9/1.

Σχεδόν στους 5.100 υπολογίζονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοιό, αυτό το διάστημα, στη χώρα. Σημειώνεται πως μόλις μια βδομάδα νωρίτερα, ο συνολικός αριθμός των νοσηλευομένων υπολογιζόταν σε 4.300.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την αποψινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι ασθενείς από κορονοϊό έφτασαν τους 654, ενώ χθες ήταν στους 642 και προχθές 634. Είναι πασιφανές ότι η παραλλαγή Δέλτα δεν έχει εκλείψει και μάλιστα συνεχίζεια να φορτώνει το σύστημα υγείας με ασθενείς που έχουν ανάγκη από αυξημένη φροντίδα.

Διάθεση για χαλάρωση των μέτρων

Και μέσα σε αυτό το κλίμα την Τετάρτη η κυβέρνηση θα θέσει υπόψιν της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων τη χαλάρωση ορισμένων μέτρων. Αρχικά, στην κυβέρνηση βλέπουν με καλό μάτι την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση, χωρίς όμως να αλλάξει το ωράριο ως τα μεσάνυχτα, ενώ θα διατηρηθεί η απαγόρευση των ορθίων.

Ακόμα, έχει συζητηθεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα από το σημερινό 10% με ανώτατο αριθμό θεατών τα 1.000 άτομα, στο 20% και ανώτατο αριθμό τα 2.000 άτομα.