Κορονοϊός: Εφοδιάστηκαν με self test τα σχολεία – Πώς θα διατίθενται στους γονείς

Κορονοϊός: Εφοδιάστηκαν με self test τα σχολεία – Πώς θα διατίθενται στους γονείς

Από τις 7 το πρωί θα είναι ανοικτές οι εκπαιδευτικές μονάδες ώστε να μπορούν να τα προμηθεύονται οι κηδεμόνες των παιδιών

Λύση στο πρόβλημα έλλειψης self test έδωσε η κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πηγές της τόνισε ότι πλέον υπολογίζεται πώς υπάρχει πενταπλάσιο απόθεμα αυτοδιαγνωστικών τεστ σε κάθε σχολική μονάδα από τον αριθμό των δικαιούχων που δεν είχαν καταφέρει να τα προμηθευτούν.

Ο εφοδιασμός των σχολικών διευθύνσεων σε όλη τη χώρα με έξτρα self test από το απόθεμα του κράτους, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν ανάγκες όσων δεν κατάφεραν να προμηθευτούν δωρεάν self test τις προηγούμενες ημέρες από τα φαρμακεία, μετέδωσε ο ΣΚΑΪ.

Στα σχολεία υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. τεστ έναντι 200.000 (12%) μαθητών και εκπαιδευτικών που φαίνεται ότι δεν έχουν είχαν μπορέσει να τα προμηθευτούν.

Παράλληλα, οι δήμοι προχωρούν σε αγορά πρόσθετων τεστ για κάθε σχολική μονάδα ώστε να προμηθεύσουν μέσω των σχολικών επιτροπών αν τυχόν παρουσιάσουν κενά.

Η διαδικασία για την προμήθεια τους

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων έχουν οδηγία να βρίσκονται στα σχολεία από τις 7 το πρωί προκειμένου να χορηγούν self test για τις μεμονωμένες περιπτώσεις μαθητών/εκπαιδευτικών που μπορεί να μην έχουν προμηθευτεί.

Το self test δεν θα γίνεται στα σχολεία. Ο γονέας έχει την ευθύνη να πάρει το self test και να το κάνει στο παιδί του, το οποίο θα μπορεί να μπει στο σχολείο εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό.