Κορονοϊός: «Πόλεμος» Μαγιορκίνη με το κυπριακό εργαστήριο για Deltacron

Κορονοϊός: «Πόλεμος» Μαγιορκίνη με το κυπριακό εργαστήριο για Deltacron

Για λάθος μιλάει ο καθηγητής, ενώ «απαράδεκτο» συμπέρασμα χαρακτηρίζει την άποψή του ο επιστήμονας από το νησί της Αφροδίτης

Τεράστια διαφωνία έχει προκύψει ανάμεσα στον Γκίκα Μαγιορκίνη και το εργαστήριο στην Κύπρο όσον αφορά το ενδεχόμενο να έχει προκύψει νέα μετάλλαξη κορονοϊού, την οποία στο νησί της Αφροδίτης την ονόμασαν Deltacron.

«Σχετικά με το Deltacron (ανάμιξη Delta και Omicron) της Κύπρου που ακούστηκε πολύ στα ελληνικά ΜΜΕ πρόσφατα, οι πρώτες ανεξάρτητες αναλύσεις δείχνουν ότι πρόκειται για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην διαδικασία διαβάσματος του γονιδιώματος» αναφέρει σε ανάρτησή του, ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, ο επίκουρος καθηγητής παραθέτει σχόλιο του δρ. Thomas Peacock του Imperial College που δίνει σχετικές εξηγήσεις λέγοντας χιουμοριστικά ότι για τους μερακλήδες που θέλουν να ξέρουν τι είδους τεχνικό λάθος αναφέρεται.

Από την μεριά του ο υπεύθυνος του κυπριακού εργαστηρίου αναφέρει ως «βεβιασμένο συμπέρασμα και επιστημονικά απαράδεκτο» τα όσα είπε ο Μαγιορκίνης.

Η ανάρτηση του κ. Μαγιορκίνη: