Απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ: Έβγαλαν αφίσες με κηδειόχαρτα

Απειλούν τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ: Έβγαλαν αφίσες με κηδειόχαρτα

«Επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του» γράφουν πάνω και έχουν τη φωτογραφία του

Στο στόχαστρο έχει μπει ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» και τη λήξη της, έπειτα από 34 χρόνια! 

Σε μία απειλητική και … «μακάβρια» κίνηση προχώρησαν άγνωστοι στην περιοχή της Καμάρας το Σάββατο, αφισοκολλώντας σε στάσεις λεωφορείων κηδειόχαρτα, τα οποία καταφέρονται κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, μετά την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» έπειτα από 34 χρόνια, όπως ανέφερε το GRTimes σε ρεπορτάζ.

Το περιστατικό αυτό έρχεται λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι ο Πρύτανης δέχεται απειλές για τη ζωή του, μετά την πρόσφατη λήξη κατάληψης του πανεπιστημιακού χώρου που διήρκησε 34 ολόκληρα χρόνια.

Στις αφίσες αναγράφεται με απειλητική φρασεολογία πως ο πρύτανης του ΑΠΘ και «ρουφιάνος», όπως τον αποκαλούν, «επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του», ενώ συμπληρώνουν με τον ίδιο στόμφο ότι «Η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης στο Στέκι το Βιολογικό». Χαρακτηριστικά ως οικογένεια του πρύτανη αναφέρονται οι «μπάτσοι, ακαδημαϊκοί, Μητσοτάκης, εργολάβοι».

Καταδικάζουν τα κυβερνητικά στελέχη

Τις απειλές κατά του πρύτανη κατήγγειλαν χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στέλνοντας μήνυμα μηδενικής ανοχής σε τέτοια φαινόμενα.

«Κάτω από τα μπάζα της τελειωμένης πλέον ψευτοκατάληψης κάποιων στο ΑΠΘ βρίσκονται η αλαζονεία τους, ο αυταρχισμός τους, η αθλιότητά τους, ο φασισμός τους και η παράνοιά τους. Είμαστε στην πράξη και με αποφασιστικότητα με τον Πρύτανη, με τους φοιτητές, με τους καθηγητές, με τη λογική, με την ελευθερία, με την ασφάλεια και την εφαρμογή των Νόμων στα πανεπιστήμια. Ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους!», δήλωσε χθες ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει», τονίζοντας ότι «η νομιμότητα και η ακαδημαϊκή τάξη είναι πια αδιαπραγμάτευτες.

 

Παρακαλούμε περιμένετε ...