Καταδίωξη στην Εθνική Οδό: Έτρεχε με 180 χλμ κρατώντας 4χρονο παιδί στην αγκαλιά του

Καταδίωξη στην Εθνική Οδό: Έτρεχε με 180 χλμ κρατώντας 4χρονο παιδί στην αγκαλιά του

Ένας Σύρος διακινητής μεταναστών έσπασε τις μπάρες των διοδίων

Απίστευτες στιγμές εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όταν Σύρος διακινητής μεταναστών έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα σπάζοντας τις μπάρες των διοδίων και έχοντας ένα 4χρονο αγοράκι μέσα στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το  lamiareport.gr  όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Πιερίας έκαναν σήμα για έλεγχο σε ένα λευκό αυτοκίνητο, το οποίο θεώρησαν ύποπτο, στα διόδια Αιγινίου.

Μέσα στο αυτοκίνητο εκτός από τον νεαρό οδηγό ήταν ακόμη τέσσερις άνδρες και ένα μικρό παιδάκι, που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια ο οδηγός ήταν ένας Σύρος διακινητής κυκλώματος μεταναστών και οι 4 επιβάτες ήταν Αιγύπτιοι, ο ένας εκ των οποίων ήταν και ο πατέρας του 4χρονου αγοριού.

Καταδίωξη θρίλερ για 200 χιλιόμετρα

Ο οδηγός του αυτοκινήτου όχι μόνο δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, αλλά πάτησε γκάζι και ανέπτυξε ταχύτητα. Αμέσως δύο οχήματα της ΟΠΚΕ ξεκίνησαν την καταδίωξη.

Λίγο αργότερα το καταδιωκόμενο όχημα βγαίνει από την εθνική οδό και πάει προς το Αιγίνιο, ενώ σε κάποιο σημείο με ταχύτητα 70 χλμ ανοίγει την πόρτα και πετάει στο δρόμο τον έναν από τους Αιγύπτιους. Η καταδίωξη κράτησε για πάνω από 200 χλμ, σηκώνοντας στο πόδι τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας και της Φθιώτιδας.

Το αυτοκίνητο πέρασε μέσα από το Αιγίνιο και στον κόμβο πριν βγει ξανά στην εθνική οδό ο διακινητής «πέταξε» και τους άλλους τρεις επιβάτες, τους οποίους περισυνέλεξαν στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που ακολουθούν. Τότε τους άκουσαν να φωνάζουν «baby, baby» και μαθαίνουν ότι μέσα στο καταδιωκόμενο αυτοκίνητο είναι ένα μικρό παιδάκι και ο οδηγός τον οποίο αποκαλούν «mafia».

Έσπαγε τις μπάρες

Στο ύψος της Κατερίνης ο οδηγός του αυτοκινήτου βγαίνει από την εθνική οδό και μπαίνει μέσα στην πόλη της Κατερίνης, όπου περνάει κόκκινα φανάρια και διασταυρώσεις ενώ στο «παιχνίδι» της καταδίωξης μπαίνει και ένα περιπολικό του τμήματος Κατερίνης.

Ο διακινητής συνεχίζει με μεγάλη ταχύτητα και βγαίνει ξανά στην εθνική οδό, όπου κατευθύνεται προς Λαμία. Οι αστυνομικοί ακολουθούν σε απόσταση ασφαλείας και χωρίς να πιέζουν ώστε να μην κινδυνεύσει η ζωή του μικρού παιδιού.

Ο οδηγός του αυτοκίνητου έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, που έφτανε ακόμη και τα 180 χλμ την ώρα ενώ έσπαγε και τις μπάρες των διοδίων που συναντούσε στη διαδρομή. Μάλιστα φέρεται να κρατούσε αγκαλιά το μικρό παιδί το οποίο φυσικά είχε τρομοκρατηθεί, ενώ είχε σπάσει και το παρμπρίζ του οχήματος.

Από τα διόδια της Πελασγίας και μετά, επειδή τελείωσαν τα καύσιμα των περιπολικών της Πιερίας, ανέλαβαν την καταδίωξη οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λάρισας σε συνεργασία με τους συναδέλφους τους από τη Φθιώτιδα.

Μπαίνοντας στο νομό Φθιώτιδας στο ύψος των Ραχών, ο οδηγός χτύπησε ένα προπορευόμενο όχημα, αλλά αν και έπαθε υλικές ζημιές δεν σταμάτησε και συνέχισε.

Τελικά έξω από τη Λαμία και περνώντας τα διόδια της Μαυρομαντήλας, βγήκε από την εθνική οδό στον κόμβο της ΒΙΠΕ και άρχισε να κινείται τον παλιό δρόμο Λαμίας – Στυλίδας, έχοντας όμως και σκασμένο λάστιχο, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να καταφέρουν να το ακινητοποιήσουν κοντά στην είσοδο της ΒΙΠΕ Λαμίας.

Ο Σύρος οδηγός συνελήφθη και παρελήφθη από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Πιερίας στον κόμβο του Αλμυρού για να οδηγηθεί στην Κατερίνη, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός στον κορονοϊό και κρατείται σε ειδικό θάλαμο φρούρησης στο νοσοκομείο.