Διακινητής μεταναστών τράκαρε περιπολικό για να αποφύγει τη σύλληψη

Διακινητής μεταναστών τράκαρε περιπολικό για να αποφύγει τη σύλληψη

Επεισοδιακή σύλληψη δύο διακινητών παράνομων μεταναστών στην Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη ενός άνδρα που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά εννέα αλλοδαπών, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης με την συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα thestival.gr, πρόκειται για 45χρονο αλλοδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, Απείθεια, Αντίσταση, Κλοπή, Παράνομη είσοδο στην Χώρα, Επικίνδυνη οδήγηση ενώ διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία οι οδηγοί τους ακινητοποίησαν σε δασική περιοχή στο Φίλυρο και αποβίβασαν παράτυπους μετανάστες. Στη συνέχεια στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο ανέπτυξαν ταχύτητα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ο ένας εκ των δύο οδηγών υλικές ζημίες σε περιπολικό όχημα, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα, ενώ ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο οδηγός του δεύτερου οχήματος παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιπλέον αναφέρεται ότι και για τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή πριν τρείς ημέρες στο Τ.Α. Ν. Ιωνίας και Τ.Α. Ακροπόλεως Αττικής.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.