Κορoνοϊός: Ανοίγουν νέους τάφους στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη

Κορoνοϊός: Ανοίγουν νέους τάφους στα κοιμητήρια Ωραιοκάστρου στη Θεσσαλονίκη

«Έχουν απομείνει πολύ λίγοι χώροι κενοί, και γι’ αυτό οριοθετήσαμε άλλους 50 τάφους»

Η σαρωτική επέλαση της πανδημίας με τους δεκάδες συμπολίτες μας που χάνουν καθημερινά τη μάχη με τη ζωή ανάγκασε και τον δήμο Ωραιοκάστρου να προχωρήσει στη διάνοιξη νέων τάφων στα κοιμητήρια της περιοχής.

Το προηγούμενο έτος ο δήμος Ωραιοκάστρου έπειτα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οριοθέτησε 50 τάφους στα κοιμητήρια της κοινότητας που αφορούν θύματα covid.

Επειδή, όμως, βάσει κανονισμού τα θύματα του κορονοϊού πρέπει να θάβονται αποκλειστικά σε απομονωμένους χώρους των κοιμητηρίων, μακριά από τους λοιπούς τάφους, καθώς και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι θέσεις αυτές καλύφθηκαν σε ποσοστό άνω του 95%, αποφασίστηκε η εκ νέου χωροθέτηση 50 επιπρόσθετων τάφων, φτάνοντας συνολικά στους 100.

Ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, τόνισε στο ThessToday.gr ότι «είχαμε οριοθετήσει 50 θέσεις και τότε λέγαμε ότι ήταν και πολλές. Όμως, τώρα, έχουν απομείνει πολύ λίγοι χώροι κενοί, και γι’ αυτό οριοθετήσαμε άλλους 50 τάφους», δήλωσε χαρακτηριστικά, διατυπώνοντας την ευχή «να μην χρειαστούν».

Η απόφαση της οριοθέτησης θα οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «δεν είναι ότι δεν έχουμε χώρους στα κοιμητήρια. Απλώς, πάντα είναι καλύτερα να έχεις παραπάνω από το λιγότερο».

Παρακαλούμε περιμένετε ...