Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: «Θα βγω σε 3-4 χρόνια, θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου»

Ομηρία στον Άγιο Παντελεήμονα: «Θα βγω σε 3-4 χρόνια, θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου»

Αμετανόητος ο 34χρονος Αιγύπτιος που κακοποποίησε βάναυσα την πρώην σύντροφό του απειλούσε τους αστυνομικούς

Συμπληρωματική κατάθεση στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, έδωσε η 31χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, η οποία κρατήθηκε όμηρος και κακοποιήθηκε βάναυσα από τον πρώην σύντροφό της στον Άγιο Παντελεήμονα.

Αποκαλυπτικοί για τον 31χρονο Αιγύπτιο που απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία, όπου κατοικεί, είναι οι διάλογοι που είχε με τους αστυνομικούς, τους οποίους έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ.

Αιγύπτιος: «Θα ανατιναχθώ, θα μας σκοτώσω όλους»
Αστυνομικοί: Άσε τον αναπτήρα
Αιγύπτιος: «Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ»
Αστυνομικοί: Είναι καλά η…;
Αιγύπτιος: «Καλά είναι ακόμη, όταν με δείτε να κρατάω το κομμένο κεφάλι της στο χέρι θα καταλάβετε ότι είμαι άνδρας»

«Εισήλθαμε εντός από κοινού με την ΕΚΑΜ, προλαβαίνοντας την πιθανή έκρηξη της φιάλης και καταφέραμε να δεσμεύσουμε τον δράστη. Κατά την σύλληψη του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας μας με τα χέρια και τα πόδια του» λέει αστυνομικός. Αλλά και μετά την σύλληψη του, ο 34χρονος συνέχιζε να φωνάζει και να απειλεί, λέγοντας: «Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εσείς μπήκατε σπίτι μου, εγώ θα σας ανατινάξω».

Η 31χρονη στη συμπληρωματική της κατάθεση στην ανακρίτρια είπε: «Πίστευα πραγματικά ότι ήθελε να με σκοτώσει με ένα σουγιά που κρατούσε στον λαιμό μου. Την ώρα εκείνη έλεγε μια προσευχή που λένε οι Μουσουλμάνοι πριν σφάξουν ζώο ή άνθρωπο. Ευτυχώς χτύπησε το κουδούνι και σταμάτησε». Πρόσθεσε ακόμα, ότι «αυτούς τους τέσσερις μήνες πέρασα πολύ δύσκολα μαζί του, όπου και να πάω όπου και να δουλεύω ήρθε και με πήρε με το ζόρι από τη δουλειά και από τη προηγούμενη δουλειά που ήμουν έγινε πάλι τέτοιο αλλά εντάξει τότε δεν ήταν έτσι με τόσες μπουνιές πάλι με είχε χτυπήσει βέβαια αλλά όχι τόσο άσχημα».

Ο συνήγορος του θύματος Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε σχετικά: «Αν πραγματικά δεν αποδώσει η ελληνική δικαιοσύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση την πιο χαρακτηριστική περίπτωση όπου θύτης επιτίθεται στο συγκεκριμένο θύμα με τόσο βίαιο τρόπο την προσωρινή κράτηση, πραγματικά ανησυχώ και εγώ πάρα πολύ για το κατά πώς θα μπορέσει αυτή η γυναίκα να επιβιώσει».

Σεε βάρος του 34χρονου ο οποίος θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη, έχει ασκηθεί δίωξη για ένα κακούργημα και 5 πλημμελήματα.