Ματίνα Παγώνη: Στις ΜΕΘ δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού

Ματίνα Παγώνη: Στις ΜΕΘ δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής με παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού

«Η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία είναι περίπου στο 8-10%», είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Μια ευχάριστη διάσταση έδωσε η  Ματίνα Παγώνη, για την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού, έστω κι αν τα κρούσματα έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε στην εκπομπή του MEGA «Live News για την εξέλιξη της πανδημίας και ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ασθενής στις ΜΕΘ με την συγκεκριμένη μετάλλαξη.

Η ίδια εξήγησε ότι «η αύξηση των εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία είναι περίπου στο 8-10%. Σχετικά με τα κρούσματα μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι μεγάλη. Ο τρόμος ο δικός μας είναι να μην νοσήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το 71% που είναι το ποσοστό της Όμικρον, το υπόλοιπο είναι της Δέλτα. Στις ΜΕΘ έχουμε μόνο ασθενείς με Δέλτα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτά τα περιστατικά και συγχρόνως την αύξηση της Όμικρον».

Η κυρία Παγώνη τόνισε επίσης πως: «Η τρίτη δόση είναι αυτή που βοηθάει στην αντιμετώπιση της Όμικρον. Ο εμβολιασμός είναι ο πιο σημαντικός. Απλά τα συμπτώματα της Όμικρον στους εμβολιασμένους και κρατάει περίπου πέντε μέρες. Στους ανεμβολίαστους δεν είναι το ίδιο. Πρέπει όλοι να τρέξουν να εμβολιαστούν. Όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση, πρέπει να την κάνουν αμέσως. Ελπίζουμε μετά τα μέσα του μήνα να έχουμε μείωση της Όμικρον και συγχρόνως θα αντιμετωπίζουμε τα περιστατικά της Δέλτα. Στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν νοσήσει 1-2 άτομα από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μας ανησυχούν όμως τα δεδομένα αυτών των ημερών».