Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Συγκλονιστικό βίντεο με τους εργαζόμενους να πηδούν από το βαγόνι

Τραγωδία στον ΗΣΑΠ: Συγκλονιστικό βίντεο με τους εργαζόμενους να πηδούν από το βαγόνι

Τι αναφέρει το πόρισμα για το δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο ενός εργαζομένου

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από βίντεο-ντοκουμέντο του δυστυχήματος που συνέβη τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου στη γραμμή του ΗΣΑΠ, όταν ειδική μηχανή λείανσης είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και κινείτο ανεξέλεγκτα στις ράγες, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν μέσα, να πηδούν για να σωθούν, πριν το βαγονέτο συγκρουστεί με συρμό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν εργαζόμενο.

Το ατύχημα έγινε στη γραμμή 1 στον σταθμό του ΗΣΑΠ με μηχάνημα που χειριζόταν συνεργείο Ελλήνων και ξένων εργαζομένων. Οι επιβαίνοντες –πέντε στο σύνολο- αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση με ένα συρμό, με αποτέλεσμα ένας εκ των τριών εργαζομένων να χάσει τη ζωή του όταν το βαγόνι έπεσε πάνω στον συρμό. Άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Και οι τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Γεννηματάς».

Στο βίντεο που παρουσίασε το Mega, φαίνεται ο ένας εργαζόμενος να πηδά από το βαγονέτο στον σταθμό Ειρήνη, να χτυπά στην κολόνα της αποβάθρας και καταλήγει στις γραμμές. Τον πλησιάζει και ο συνάδελφός του για να δει αν είναι καλά. Ένα λεπτό αργότερα στον σταθμό του Ηρακλείου ένας δεύτερος εργαζόμενος πηδά στην αποβάθρα και πέφτει με το κεφάλι πάνω στις γραμμές, μένοντας για κάποια δευτερόλεπτα ακίνητος.

Σύμφωνα με το Mega το πόρισμα της τραγωδίας αναφέρει ότι όλα οφείλονται σε βλάβη που υπήρχε στο εφεδρικό σύστημα πέδησης της μηχανής λείανσης.