Θεσσαλονίκη: Ουρά στην Αριστοτέλους για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού χωρίς ραντεβού

Θεσσαλονίκη: Ουρά στην Αριστοτέλους για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού χωρίς ραντεβού

Tο πρόγραμμα εμβολιασμού ενισχύεται σε όλη την επικράτεια

Απίστευτες εικόνες διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης (23/12) στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης όπου από νωρίς συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από την κινητή ομάδα που πραγματοποιεί εμβολιασμούς χωρίς ραντεβού.

Ο κόσμος όπως μετέδωσε σε σχετικό του ρεπορτάζ το grtimes.gr άρχισε να μαζεύεται από πριν 9:00 το πρωί που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί περιμένοντας να κάνουν είτε την πρώτη δόση, είτε τη συμπληρωματική το εμβόλιο της Pfizer.

Η κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στο σημείο μέχρι τις 15:00 και οι πολίτες που προσέρχονται εάν έχουν κλείσει κάποιο ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο θα πρέπει πρώτα να το ακυρώσουν.

Tο αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών για εμβόλια το τελευταίο διάστημα, επιβεβαίωσε ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης.

Μιλώντας στο grtimes.gr είπε πως το πρόγραμμα εμβολιασμού ενισχύεται σε όλη την επικράτεια σε όλες τις δομές προκειμένου να καλύψει το αυξημένο ενδιαφέρον των πολιτών οι οποίοι καταλαβαίνουν πως το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Η δράση εμβολιασμού πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, στελέχη του οποίου από νωρίς προετοίμασαν τον χώρο για να υποδεχθεί τους πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, Χάρης Αηδονόπουλος είπε πως περίμενε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και για αυτό η προετοιμασία ήταν κατάλληλη. Έστειλε παράλληλα το δικό του μήνυμα υπέρ των εμβολίων.

«Η λύση είναι ο εμβολιασμός. Δεν υπάρχουν μαγικά φάρμακα, δεν υπάρχουν ξόρκια, ούτε βασκανίες. Εμβολιασμός για όλους, για όλες για να τελειώνουμε με την πανδημία» δήλωσε.