Κορονοϊός-Βόλος: Με φυλάκιση έως και 10 χρόνια κινδυνεύει ο γιατρός που απέτρεπε ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο

Κορονοϊός-Βόλος: Με φυλάκιση έως και 10 χρόνια κινδυνεύει ο γιατρός που απέτρεπε ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο

Αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος - Κατεπείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως για την δράση του γιατρού από τον Βόλο, που αντιμετώπιζε τον κορονοϊό ανεμβολίαστος και προέτρεπε παράλληλα ασθενείς να παραμείνουν στα σπίτια τους προσφέροντας τους μια δική του «θεραπεία». Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που ένας πρώην 63χρονος ασθενής του, αποφάσισε να τον καταγγείλει αφότου έχασε την 60χρονη γυναίκα του.

Ο καταγγελλόμενος γιατρός αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και σε βαθμό πλημμελήματος, κατηγορίες που μπορούν να τον καταδικάζουν σε κάθειρξη 5-10 ετών, σε ποινές φυλάκισης και χρηματική ποινή 5.000 €, ανάλογα με τα «ευρήματα» της προκαταρκτικής κατεπείγουσας έρευνας που ανέθεσε η εισαγγελέας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, με αφορμή δημοσιεύματα για τη δράση του και την καταγγελία του συζύγου της 60χρονης που απεβίωσε, στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας.

Η έρευνα καλείται να διερευνήσει αν όντως στοιχειθετούνται τα αδικήματα της θανατηφόρας έκθεσης, με αφορμή την καταγγελία του συζύγου της 60χρονης, που απεβίωσε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλευόταν το Νοέμβριο, από τον θανατηφόρο ιό και αν κινδύνεψαν και άλλοι ασθενείς, ώστε η κατηγορία να μετατραπεί σε κατ’ εξακολούθηση. Πρόκειται για κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία που επισύρει ποινή κάθειρξης 5-10 έτη.

Επίσης θα διερευνηθεί αν προκύπτει έκθεση από την οποία προέκυψε βαριά σωματική βλάβη για τον καταγγέλλοντα (που νόσησε από κορονοϊό και ο ίδιος), έκθεση κατά συρροή σε βάρος και άλλων ασθενών, με αφορμή καταγγελία του προέδρου της ΕΙΝΚΥΜ ότι και άλλοι ασθενείς πήγαν στο Νοσοκομείο με επιδεινωμένη την κατάσταση της υγείας τους, σε βαθμό πλημμελήματος.
Μέσω της εισαγγελικής έρευνας, θα διερευνηθεί αν υπήρξε αντιποίηση του ιατρικού λειτουργήματος, από γιατρό τελούντα σε νόμιμη αναστολή, διότι δεν είχε εμβολιαστεί, κατηγορία που είναι σε βαθμό πλημμελήματος και επισύρει ποινή φυλάκισης έξι εβδομάδων και χρηματική ποινή 5000 €. Τέλος, θα εξεταστεί αν μπορούν να απαγγελθούν κατηγορίες διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση, διότι συμμετείχε σε πάνελ, όπου έδινε συμβουλές και «συνταγές» δημόσια και διέγερση σε ανυπακοή επίσης κατ’ εξακολούθηση.

Εντός ημέρας, ίσως, δώσουν ένορκες καταθέσεις ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, Ευθύμης Τσάμης, τα χέρια του οποίου δόθηκε η καταγγελία, ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, Νίκος Χαυτούρας, που κατέθεσε ότι γνωρίζει ασθενείς με κορονοϊό, που τους κούραρε ο καταγγελλόμενος γιατρός, ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν ο υπεύθυνος γιατρός των κλινικών Covid του Νοσοκομείου Βόλου, Χαράλαμπος Μάνδρος και ο υπεύθυνος της ΜΕΘ, αν και οι ίδιοι νοσήλευσαν ασθενείς που πριν φτάσουν στο νοσοκομείο είχαν γιατρό τους τον καταγγελλόμενο γιατρό.

Το ρεπορτάζ αλλά και τα όσα μέχρι σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας κάνουν λόγο και για άλλους ανθρώπους που τελικά υπέκυψαν από τα συμπτώματα του κορονοϊού και οι οποίοι έπαιρναν ιατρικές οδηγίες από τον γιατρό που καταγγέλλεται. Ωστόσο, μέχρι να αποδειχθούν οι πληροφορίες, ο καταγγελλόμενος γιατρός κατηγορείται για μια πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα και για πέντε πλημμεληματικού.