Έφοδοι της Αστυνομίας και συλλήψεις σε λέσχες φιλάθλων σε όλη την Ήπειρο

Έφοδοι της Αστυνομίας και συλλήψεις σε λέσχες φιλάθλων σε όλη την Ήπειρο

Μετά τα βίαια επεισόδια σε νυχτερινό κέντρο στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας

Εκτεταμένες έρευνες στην Ήπειρο, σε χώρους όπου λειτουργούν λέσχες φιλάθλων και αθλητικών σωματείων, παρουσία δικαστικών λειτουργών, πραγματοποίησε η Αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό και την σύλληψη των κουκουλοφόρων που οπλισμένοι με ρόπαλα, δημιούργησαν τα βίαια επεισόδια σε νυχτερινό κέντρο στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας, όπου είχε συναυλία γνωστός ράπερ το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά, διενεργήθηκαν πέντε έλεγχοι και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες για κατά περίπτωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, περί όπλων, φωτοβολίδων και βεγγαλικών.

Ειδικότερα, σε μία περίπτωση συνελήφθη ο νόμιμος εκπρόσωπος, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εμπρηστική μολότοφ, μπουκάλι βενζίνης 500 ml, δύο τελάρα με άδεια μπουκάλια μπύρας και αναψυκτικών, επτά ναυτικές φωτοβολίδες, φωτοβολίδα και βεγγαλικό, σιδερολοστοί, δύο σκεπάρνια, δύο κατσαβίδια, σφυρί και σφυρί θραύσης υαλοπινάκων, αλυσίδα μήκους 8,65 μέτρων και δύο κράνη.

Σε άλλη περίπτωση, συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος για λειτουργία λέσχης αθλητικού σωματείου χωρίς άδεια της αρμόδιας αστυνομικής αρχής, ενώ κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επτά πυροσβεστήρες, 14 κράνη, δύο πυρσοί χειρός, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, γκλοπ μήκους 52 εκατοστών, δύο μεταλλικοί σωλήνες μήκους 150 και 60 εκατοστών και ξύλινη ράβδος μήκους 72 εκατοστών.

Επίσης, συνελήφθησαν δύο παρευρισκόμενοι στον χώρο, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στιλέτο τύπου «πεταλούδα» μήκους 21 εκατοστών και στιλέτο μήκους 12 εκατοστών. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.