Γεροτζιάφας: Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ας πάει στο βουνό

Γεροτζιάφας: Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί ας πάει στο βουνό

Ο ίδιος προτείνει συνολικό, καθολικό εμβολιασμό

Συνολικό και καθολικό εμβολιασμό έναντι του κορονοϊού πρότεινε ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», υποστηρίζοντας σθεναρά ότι η απόφαση της κυβέρνησης να διευρύνει την υποχρεωτικότητα είναι «πολύ σωστή» -αν και , όπως λέει, θεωρεί λάθος να γίνεται με βάση την ηλικία.

«Το πώς θα εφαρμοστεί είναι θέμα των συνταγματολόγων», είπε ο καθηγητής αιματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόνης και πρόσθεσε ότι «δεν μπορούμε να μιλάμε για υποχρεωτικότητα χωρίς να υπάρχουν ποινές οι οποίες επίσης θα πρέπει να είναι καθολικές και να μην δίνουν τη δυνατότητα στους πλούσιους να ξεφύγουν από αυτές».

Ο κ. Γεροτζιάφας τόνισε ότι στην Ελλάδα πρέπει «να αποφασίσουμε και σκληρά μέτρα, γιατί όταν μιλάμε για συνολικό υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι ένα σκληρό μέτρο και το κάνουμε για λόγους ανάγκης».

Ο καθηγητής τόνισε ότι υποχρεωτικός εμβολιασμός «δεν σημαίνει με το ζόρι ένεση» αλλά όσοι επιλέξουν να μην εμβολιαστούν δεν θα μπορούν να εντάσσονται εντάσσονται σε μια κανονική κοινωνική λειτουργία.

«Όποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί, ας μην εμβολιαστεί, αλλά δεν μπορεί να συμμετέχει στην κοινωνία. Οι κανόνες είναι απλοί. Μπορεί να πάει στο βουνό και να μείνει μόνος του. Κανένας δεν θα του εφαρμόσει με το ζόρι μια ένεση», κατέληξε ο κ. Γεροτζιάφας.