Αυτές είναι οι φιλικότερες χώρες του κόσμου – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Αυτές είναι οι φιλικότερες χώρες του κόσμου – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Σύμφωνα με τον οδηγό Expat Insider 2021

Μία έρευνα-οδηγός αναδεικνύει τις φιλικότερες χώρες, τόσο στην υφήλιο, όσο και ανά ήπειρο με κάποια πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα να προκύπτουν.

Σύμφωνα με τον οδηγό Expat Insider 2021, μετά από έρευνα που έγινε σε 12.000 άτομα, η Πορτογαλία κατατάσσεται στην πρώτη θέση όλων των ευρωπαϊκών χωρών στην λίστα με τις πιο φιλικές χώρες και 5η στην παγκόσμια κατάταξη - συνολικά 59 χώρες εξετάστηκαν παγκοσμίως αναφορικά με τα πιο (και λιγότερο) φιλικά μέρη για να ζεις, καθώς και τις καλύτερες χώρες σχετικά με την ποιότητα ζωής.

Τρεις άλλες χώρες εμφανίστηκαν στην πρώτη 20άδα των ευρωπαϊκών κρατών, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην 8η θέση, την Ιρλανδία στη 16η και την Ισπανία μόλις στην 20η θέση.

«Εάν είστε από αυτούς που σχεδιάζουν μια μετακόμιση μέσα στο 2022, υπάρχουν κάποια στοιχεία που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν επιλέξετε προορισμό.  Πριν διαλέξετε τον τόπου που θα βρεθείτε, καλό θα ήταν να σκεφτείτε τους παράγοντες που κάνουν μια χώρα φιλική και προσιτή», αναφέρει εμφατικά η έρευνα.

Πιο φιλική χώρα του κόσμου για το 2021 αναδείχθηκε η Ταϊβάν, ενώ το Μεξικό είναι πρώτο στις κατηγορίες «κάνω φίλους» και «αισθάνομαι σαν το σπίτι».

Επίσης, τρεις ευρωπαϊκές χώρες μπήκαν στην πρώτη 20άδα στην κατηγορία «εύρεση φίλων»: η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η, η Ισπανία στη 19η και η Πορτογαλία στην 20η.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι στις ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορείς να βρεις εύκολα φίλους, καθώς αρκετά κράτη βρίσκονται στο κάτω μέρος του πίνακα, με 14 χώρες να κυριαρχούν στην τελευταία 20άδα, κράτη όπως την Αυστρία, την Δανία, την Σουηδία, την Τσεχία και  την Ελβετία.

Η μελέτη, η οποία εκπονήθηκε από το παγκόσμιο δίκτυο ανθρώπων InterNations που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, είχε καταλήξει σε σχεδόν παρόμοια αποτελέσματα πέρσι: μετά από μια έρευνα στα πάνω από 20 χιλιάδες μέλη του από 187 χώρες, για να βρει ποιες είναι οι πιο φιλικές προς τους μετανάστες και τους τουρίστες, το Ομάν, στην Αραβική Χερσόνησο, θεωρήθηκε ως η φιλικότερη χώρα στον κόσμο για το 2020, ενώ ακολουθούσε το Μεξικό, στη Βόρεια Αμερική και η Πορτογαλία.

Οι υπόλοιπες χώρες της πρώτης δεκάδας για το 2020 ήταν οι εξής:

  1. Ταϊβάν
  2. Βιετνάμ
  3. Κολομβία
  4. Φιλιππίνες
  5. Ινδονησία
  6. Κόστα Ρίκα
  7. Μπαχρέιν