Πάτρα: Σκότωσε τον σύντροφό της με παγοκόφτη

Πάτρα: Σκότωσε τον σύντροφό της με παγοκόφτη

Τι ισχυρίστηκε η 49χρονη

Τέσσερα χρόνια με αναστολή και τον όρο να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της, μια φορά το δίμηνο, καταδικάστηκε 49χρονη, που σκότωσε τον Κενυάτη σύντροφό της με πακοκόφτη, μετά από καβγά.

Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών μετά και από πρόταση του εισαγγελέα για ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, ανατρέποντας την αρχική σε βάρος της καταδίκη, σε δεκαετή κάθειρξη και έτσι θα αφεθεί ελεύθερη αναφέρει το pelop.gr.

Το έγκλημα είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2014 μέσα στο μπαρ που διατηρούσε το ζευγάρι στο νησί. Οι καυγάδες ήταν συχνοί και το ίδιο έγινε και το μοιραίο βράδυ.

Ο τσακωμός τους συνεχίστηκε ακόμα κι όταν έφυγαν από το μαγαζί οι υπάλληλοι και οι θαμώνες και όσο περνούσαν οι ώρες, τόσο τα πράγματα γίνονταν χειρότερα.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με την απολογία της στο δικαστήριο, είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον Αφρικανό σύντροφό της, αλλά να προστατεύσει την ίδια και την κόρη της. Εκείνο το βράδυ, ο άνδρας ήταν μεθυσμένος και όπως είπε, προσπάθησε να την πνίξει.

«Ήταν σκοτάδι και δεν έβλεπα. Έψαχνα στον πάγκο για κάποιο αντικείμενο, βρήκα ένα μαχαίρι που το είχαμε για να σπάμε τον πάγο και τον χτύπησα. Ήθελα να τον πονέσω, όχι να του αφαιρέσω τη ζωή…» είπε η κατηγορούμενη με λυγμούς στο δικαστήριο, που περιέγραψε μια ζωή, όπου το θύμα την ξυλοκοπούσε συνεχώς και πως όλα έγιναν ενώ βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας.