Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Κορονοϊός: Έκτακτες ανακοινώσεις το απόγευμα για την τρίτη δόση του εμβολίου

Αναμένεται η απόφαση για την χορήγησή της στους 4 μήνες μετά την δεύτερη δόση

Την απόφαση για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 θα λάβει σήμερα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία θα ανακοινωθεί στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους ερωτηθείς για τις αποφάσεις σχετικά με τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε προγενέστερο του εξαμήνου χρόνου και συγκεκριμένα 4 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού απάντησε: «Σήμερα το μεσημέρι είναι η συνεδρίαση της επιτροπής, λογικά το απόγευμα θα κάνουμε ανακοινώσεις».

Ο ίδιος εξήγησε, πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους 4 μήνες μετά την δεύτερη δόση. «Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού, έχουμε το μηχανισμό όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» σημείωσε ακόμη ο κ. Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο ζήτημα της μείωσης του εξαμήνου μετά τη δεύτερη δόση για τον εμβολιασμό με την τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, πως «η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κ. Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη».

Παρακαλούμε περιμένετε ...