Πάτρα: Το βρέφος που κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής του

Πάτρα: Το βρέφος που κέρδισε την πρώτη μεγάλη μάχη της ζωής του

Υπέστη σοβαρή ασθματική κρίση και υποστηρίζεται από αναπνευστήρα

«Κερδίσαμε το στοίχημα για τον μικρό Νεκτάριο».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε ο υπεύθυνος της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, την έξοδο του δύο μηνών βρέφους από την κρίσιμη κατάσταση της υγείας του.

Ο μικρός Νεκτάριος μετά από 13 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ Παίδων ξεπέρασε τον κίνδυνο καθώς υπέστη σοβαρή ασθματική κρίση και υποστηρίζεται από αναπνευστήρα, αλλά βελτιώθηκε η κατάστασή του και σύντομα θα παραδοθεί στην αγκαλιά των γονιών του.

«Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στη ζωή του» πρόσθεσε ο γιατρός φανερά συγκινημένος και τόνισε ότι το θετικό αποτέλεσμα προέκυψε μέσα από τη συλλογική δουλειά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Μιλώντας για την περίπτωση του τετράχρονου παιδιού από την Κέρκυρα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων, ο Ανδρέας Ηλιάδης είπε ότι η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σοβαρή.

Στην πρώτη θεραπεία που δέχτηκε από τους γιατρούς με μίγμα ηλίου παρουσίασε μικρή βελτίωση. «Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας. Είναι μια σπάνια περίπτωση», επισήμανε ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.