Στα «σκαριά» το ελληνικό drone «Αρχύτας»

Στα «σκαριά» το ελληνικό drone «Αρχύτας»

Σταϊκούρας: Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη

«Σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα είναι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας», για την κατασκευή του ελληνικού drone, σημειώνει σε δήλωσή του, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως αναφέρει ο υπουργός στη δήλωσή του «την 1η Σεπτεμβρίου, μετά από πολύμηνη προετοιμασία, τέθηκε σε λειτουργία η συνεργασία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) με τα Πανεπιστήμια Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας, για το σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομου εναέριου οχήματος (drone) πολλαπλών χρήσεων, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Οικονομικών.

Με το κλείσιμο του 1ου τριμήνου, πραγματοποιήθηκε η 1η αξιολόγηση. Διαπιστώθηκε ότι η εξέλιξη των εργασιών του προγράμματος «Αρχύτας» είναι σύμφωνη με το χρονοδιάγραμμα. Συγχαίρω όλους τους εμπλεκόμενους για το πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας και την τήρηση των συμφωνηθέντων. Η επόμενη αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του επόμενου τριμήνου. Η Ελλάδα προχωρεί με αξιοπιστία και τάξη», όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχετικά Tags
Drone
Παρακαλούμε περιμένετε ...