Κορονοϊός: Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Κορονοϊός: Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Mητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Οι γιατροί έκριναν ότι είναι απαραίτητη η μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα

Διασωληνωμένος διακομίσθηκε στις 03:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αττικής ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό, σύμφωνα με το agriniopress.gr.

O Μητροπολίτης, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι γιατροί παρακολούθησαν την κατάσταση της υγείας του και έκριναν ότι είναι απαραίτητη η επείγουσα μεταφορά του σε εξειδικευμένη μονάδα.

Η διασωλήνωση του έγινε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης και αφού για ώρες οι διεργασίες στο Νοσοκομείο ήταν δραματικές καθώς αφενός οι ιατροί έκριναν αναγκαία τη διασωλήνωση του, αφετέρου ο ίδιος την αρνείτο επίμονα.

Ο Μητροπολίτης νόσησε από κορονοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου και ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου.

«Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», ανέφερε η Μητρόπολη που εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.