Conde Nast Traveller: Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022

Conde Nast Traveller: Η Ελλάδα ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2022

Η χώρα μας φιγουράρει ανάμεσα σε 12 προτεινόμενες τοποθεσίες

Τι και αν έχουμε πανδημία και οικονομική κρίση;

Σε ιδιαίτερο αφιέρωμα του γνωστού τουριστικού Οδηγού Conde Nast Traveller, η Ελλάδα φιγουράρει για ακόμη μια φορά ανάμεσα σε 12 προτεινόμενους προορισμούς που ο ταξιδιωτικός ιστότοπος προτείνει σε όλους να επισκεφτούν εντός της επόμενης χρονιάς.

Το σχετικό δημοσίευμα επικεντρώνεται στο κριτήριο του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, έχει αρχίσει να βαραίνει στις επιλογές των ταξιδιωτών, το αφιέρωμα στέκεται στα ιδιαίτερα «οικολογικά» χαρακτηριστικά καθενός από αυτούς τους 12 προορισμούς.

Ειδικά για την Ελλάδα, όπως αναφέρει, ειδική μνεία γίνεται στις οργανικές καλλιέργειες, τους μικρούς παραγωγούς, τις οικογενειακές επιχειρήσεις εστίασης, ενώ το άρθρο επισημαίνει εμφατικά ότι στην Ελλάδα η παραγωγή είναι τοπική άρα πιο «πράσινη» κι αυτό φέρνει θετικό πρόσημο.

Και αυτό σε αντόθεση με άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς ανά τον κόσμο, όπου η τροφοδοσία βασίζεται σε μεταφορές πρώτων υλών από μακριά, άρα επιβαρύνεται με τους περιβαλλοντικούς ρύπους των μεταφορικών,

Φυσικά, το αφιέρωμα δεν ξεχνάει να αναφέρει και τα παραδοσιακά θέλγητρα της χώρας μας, όπως τις φυσικές ομορφιές της, το ζεστό κλίμα, την φιλοξενία και, κυρίως, το «πράσινο» αποτύπωμα της ελληνικής κουζίνας.