Tα δύο επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

Tα δύο επιπλέον μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους

Να μην «πληρώσουν τη νύφη» και οι εμβολιασμένοι

Με τις γιορτές να πλησιάζουν και τον κλοιό για τους ανεμβολίαστους πολίτες να σφίγγει όλο και περισσότερο, επιστήμονες και κυβέρνηση εξετάζουν νέα αυστηρότερα μέτρα για τους ανθ΄ρώπους που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Τα μέτρα που ενδέχεται να παρθούν κινουνται πάνω σε δύο βασικούς άξονες: αφενός να ανακοπεί κ ανησυχητική πορεία της πανδημίας και αφετέρου να «διασωθούν» οι γιορτές και οι εμβολιασμένοι να μην «πληρώσουν τη νύφη» μαζί με τους ανεμβολίαστους.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ACTION24, ξεκαθάρισε ότι «δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο, πλην του καθολικού lockdown», αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι αν κριθεί απαραίτητο βάσει της εξέλιξης της πανδημίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ακόμη και της καθολικής υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για το σύνολο του πληθυσμού.

Ακόμη ένα μέτρο που εξετάζεται - έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών - είναι και το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι πολίτες να λαμβάνουν πιστοποιητικό νόσησης μόνο με μοριακό τεστ (PCR).

Σύμφωνα με το skai.gr, που επικαλείται πληροφορίες από την Επιτροπή λοιμωξιολόγων, για να λάβει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης θα πρέπει να έχει διαγνωστεί με PCR test, κάτι που αν τελικά προχωρήσει θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην τσέπη των ανεμβολίαστων.

Τέλος, η Επιτροπή Ειδικών εξετάζει ακόμη ένα σκληρό μέτρο για τους ανεμβολίαστους, καθώς στο τραπέζι έπεσε και μια εισήγηση για τον τους αποκλεισμό από τα Θεματικά Πάρκα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο MEGA, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επιβεβαίωσε ότι όντως υπάρχει εισήγηση για τα Θεματικά Πάρκα ώστε να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και να είναι και οι εργαζόμενοι εμβολιασμένοι.

«Εχουμε μια εποχική απασχόληση, άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα και δεν προβλέπεται για αυτά εμβολιασμός και εφόσον θα κινηθούν με γονείς μέσα στα θεματικά πάρκα που προβλέπεται να είναι εμβολιασμένοι, είναι λογικό να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι. Είναι χώροι διασκέδασης και όχι εστία αναζωπύρωσης», εξήγησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.