Έκλεψαν κωδικούς taxisnet για να εισπράττουν επιδόματα τέκνων

Έκλεψαν κωδικούς taxisnet για να εισπράττουν επιδόματα τέκνων

Απάτη στην Πάτρα

Δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία σχηματίστηκε σε βάρος ατόμου, το οποίο μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται φέρονται να διέρρηξαν λογιστικό γραφείο και να αφαίρεσαν προσωπικούς κωδικούς taxisnet 1.000 περίπου πολιτών!

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψή του ενώ έχει ταυτοποιήσει τα πλήρη στοιχεία ακόμα δύο ατόμων που αναζητούνται. Η διάρρηξη στο λογιστικό γραφείο έγινε στις 29-10-2021.

Ένα μήνα αργότερα, στις 29-11-2021 και στις 30-11-2021 καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, από έξι γυναίκες, ότι δεν είχαν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους επιδόματα τέκνων, συνολικού ύψους 4.000 ευρώ περίπου.

Χθες, το άτομο που συνελήφθη πήγε σε κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και δηλώνοντας ψευδή στοιχεία αποπειράθηκε να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από λογαριασμό, που είχε εκδοθεί στο όνομα του συνεργού του, με αποτέλεσμα την σύλληψη του.
Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, προέκυψε ότι τα επιδόματα τέκνων είκοσι τουλάχιστον γυναικών, είχαν κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντα, ενώ εντοπίστηκαν στους ίδιους λογαριασμούς, συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Οι δράστες με τους κωδικούς taxisnet που είχαν αφαιρέσει από το λογιστικό γραφείο, εισέρχονταν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων, για τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνων και άλλαζαν το λογαριασμό πίστωσης του επιδόματος, εισάγοντας ΙΒΑΝ με δικαιούχους τους συνεργούς τους, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών ενώ οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία IBAN και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...