«Ψευτογιατρός»: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με κορονοϊό

«Ψευτογιατρός»: Εμφανίστηκε στο δικαστήριο με κορονοϊό

Εισαγγελέας: Δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας

Εμφανίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 48χρονος «ψευτογιατρός», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Δυο εικοσιτετράωρα μετά την έξοδο του από τον Ευαγγελισμό όπου νοσηλευόταν με κορονοιό και ενώ από το νοσοκομείο είχε διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα, ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο 48χρονος, σύμφωνα με τους γιατρούς θα έπρεπε να παραμείνει σε καραντίνα στον Κορυδαλλό, ωστόσο, για ανεξήγητους λόγους διατάχθηκε η μεταγωγή του στο δικαστήριο.

Εύλογη ήταν η απορία του προέδρου αν ο κατηγορούμενος έχει υποβληθεί σε μοριακό τεστ. Ο συνήγορος υπεράσπισης ενημέρωσε πως ο εντολέας του πήρε εξιτήριο στις 28 Νοεμβρίου και έχει διαταχθεί πενθήμερη καραντίνα για επιδημιολογικούς λόγους από τον Ευαγγελισμό.

«Και γιατί είναι εδώ;» ήταν το σχόλιο που ακούστηκε από το ακροατήριο και κατόπιν ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Εισαγγελέας: Άρα παραβιάζεται η καραντίνα

Συνήγορος Υπεράσπισης: Να σας δείξω το έγγραφο.

Εισαγγελέας: Να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτό σας το είπαν από νοσοκομείο;

Πρόεδρος: Ο Κορυδαλλός διέταξε τη μεταγωγή.

Εισαγγελέας: Από τη στιγμή που ο κατηγορούμενος νομιμοποίησε τους δικηγόρος του, να αποχωρήσει από το δικαστήριο δημιουργείται ζήτημα ασφάλειας και υγείας. Θα ζητήσω να διερευνηθεί για ποιο λόγο ήρθε εδώ ενώ έπρεπε να τηρηθεί η καραντίνα.

Συνήγορος Υπεράσπισης: Επιθυμία του κατηγορουμένου είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία. Να γίνει σεβαστό το δικαίωνα του κατηγορουμένου, να διακόψουμε για την Παρασκευή.

Πρόεδρος: Να αποχωρήσει ο κατηγορούμενος να γίνει επικοινωνία με Κορυδαλλό. Διατάσσεται η  πρόοδος της δίκης

Τελικά, ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα και η δίκη συνεχίζεται με καταθέσεις μαρτύρων με τους συνηγόρους του να τον εκπροσωπούν.