Εγκατάλειψη μωρού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο: Πού στρέφονται οι έρευνες

Εγκατάλειψη μωρού έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο: Πού στρέφονται οι έρευνες

Το παιδί είχε εγκαταλειφθεί από τον άγνωστο άνδρα

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η μικρούλα που εγκαταλείφθηκε μπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της Αθήνας από άγνωστο άνδρα.

Πίσω από την εγκατάλειψη θεωρείται πιθανό να κρύβεται μια τραγική ιστορία δύο γονιών με καταγωγή από την Αφρική που αδυνατούσαν οικονομικά να μεγαλώσουν το παιδί τους όπως μετέδωσε το Mega.

H ώρα ήταν 08:30 το πρωί της Κυριακής. Με γρήγορα βήματα ένας αλλοδαπός άνδρας προχωρά με ενα βρεφικό καρότσι από το δεξί πεζοδρόμιο της Πατησίων στο ρεύμα προς τη Λ. Αλεξάνδρας και στρίβει προς το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σαράντα λεπτα μετά, στις 09:10 μια κάτοικος της περιοχής ευτυχώς δεν προσπερνά το καροτσάκι και βλέπει μέσα μια μικρούλα περίπου δύο ετων να κοιτά γύρω της σα να έψαχνε τους γονείς της  και αμέσως ειδοποιεί τον φύλακα του μουσείου.

Το παιδί είχε εγκαταλειφθεί από τον άγνωστο άνδρα στο σημείο όπως καταγράφει βίντεο ντοκουμέντο. Ήταν σε καλή κατάσταση, φορούσε φόρμα παπούτσια, μπουφάν και ήταν σκεπασμένο με κουβέρτα, ενώ μέσα στο καροτσάκι υπήρχαν και οι πάνες του.

Αστυνομικοι έσπευσαν στο σημείο πήραν αγκαλιά τη μικρή και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως είναι καλά στην υγεία της.

Ο άγνωστος άνδρας που εγκατέλειψε το παιδί φορούσε κόκκινα παπούτσια, φόρμα και σκουρόχρωμο μπουφάν με λευκο γιακά.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν την έρευνα για να φθάσουν στα ίχνη των γονιών και του άνδρα που εγκατέλειψε το παιδί και πιθανόν είναι ο πατέρας του μέσα από κάμερες κατάστημάτων της λεωφόρου Πατησίων και των γύρω δρόμων για να εντοπίσουν το δρομολόγιό του.

Σε βίντεο που έχει έρθει «στο φως» εμφανίζεται αλλοδαπός άνδρας να μεταφέρει το καρότσι του παιδιού στο σημείο λίγο πριν την εγκατάλειψη, με τις αρχές να τον αναζητούν.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο πρόεδρος από το Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

«Εμείς μιλάμε με την εισαγγελέα, έπρεπε ήδη να έχει γίνει η διαδικασία κινητοποίησης, ώστε να βρεθεί κάποιος που να γνωρίζει κάτι για το παιδί. Είναι σημαντικό το να ξέρουμε από πού προέρχεται το παιδί. Το αν θα έρθει σε εμάς, και το που θα πάει μετά αν εμφανιστούν οι γονείς είναι θέμα εισαγγελέα», είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

«Ένα παιδί δεν πρέπει να μένει στο νοσοκομείο, μένει εκεί για λόγους ασφαλείας. Το πότε θα έρθει σε εμάς είναι θέμα της εισαγγελέως. Είναι στο νοσοκομείο για να εξεταστεί. Είναι κοντά στο παιδί άνθρωποι από το Χαμόγελο από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε.