Σοκ στο Βόλο: Πέθανε από κορονοϊό εμβολιασμένο ζευγάρι ηλικιωμένων με διαφορά 4 ημερών

Σοκ στο Βόλο: Πέθανε από κορονοϊό εμβολιασμένο ζευγάρι ηλικιωμένων με διαφορά 4 ημερών

Ελέγχονταν τακτικά με αυτοδιαγωνιστικούς ελέγχους και rapid test - Βαρύ πένθος στην κηδεία της γυναίκας

Έφυγε από τη ζωή χθες, με διαφορά μόλις τεσσάρων ημερών από τον σύζυγό της, 79χρονη Βολιώτισσα. Οι δύο τελευταίες εβδομάδες της ζωής της έμελλε να εξελιχθούν σε εφιάλτη για την ίδια και την οικογένειά της, όταν ο κορονοϊός τους χτύπησε την πόρτα. Είναι όλοι εμβολιασμένοι και τηρούν τα μέτρα, παρ’ όλα αυτά ο φονικός ιός τους χτύπησε ανελέητα, όπως μετέδωσε ο taxydromos.gr.

Η 79χρονη αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα και ήταν υπέρβαρη. Είχε ραγδαία επιδείνωση στην υγεία της. Λόγω της κατάστασής της δεν ενημερώθηκε ποτέ για την απώλεια του συζύγου της, του 86χρονου απόστρατου στρατιωτικού πριν από μερικές μέρες, ενώ χθες κατέληξε και η ίδια νικημένη από τον ιό.

Η οικογένειά της είναι σοκαρισμένη. Χάθηκαν και οι δύο γονείς, ενώ μέχρι πρότινος τίποτα δεν προμήνυε το κακό που θα επακολουθούσε. Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη βίαιη τραγική κατάσταση. Δεν ήταν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο. Ελαβε και τηρεί απαρέγκλιτα τα μέτρα!

Σύμφωνα με τον Ταχυδρόμο, από το στενό συγγενικό περιβάλλον, επειδή μέλη της οικογένειας της 79χρονης δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας, τόσο το ηλικιωμένο ζευγάρι, όσο και τα παιδιά είχαν εμβολιαστεί. Μάλιστα, ελέγχονταν τακτικά με αυτοδιαγωνιστικούς ελέγχους και rapid tests.

Ομως, πριν περίπου δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 86χρονος απόστρατος στρατιωτικός βρέθηκε θετικός στον ιό δύο μέρες μετά από μετάγγισή του στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Αυτή ήταν και η αρχή του κακού. Ο ιός μεταδόθηκε στη νύφη του ηλικιωμένου, στη σύζυγό του, στον γιο του, στην κόρη του, στα ανίψια του.

Η οικογένεια υποβλήθηκε σε πολύ μεγάλη ψυχική και σωματική ταλαιπωρία. Ευτυχώς, τα νεότερα μέλη κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τον ιό. Βγήκαν και από την καραντίνα. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και με το ηλικιωμένο ζευγάρι. Τραγική ειρωνεία, λόγω του αυστηρού πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, οι δικοί τους άνθρωποι δεν μπορούσαν να είναι δίπλα του στις δύσκολες στιγμές. Δεν μπορούσαν καν να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς, που λόγω των αυξημένων εισαγωγών ασθενών με κορονοϊό πασχίζουν για να ανταποκριθούν στις περιστάσεις και δίνουν σκληρή μάχη.

Ο 86χρονος, που αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα, έφυγε από τη ζωή πρώτος. Το σπίτι της οικογένειας τυλίχτηκε στο πένθος, ενώ η σύζυγός του έδινε τη δική της μάχη να βγει ζωντανή από τη δοκιμασία. Δυστυχώς όμως, σαν να μην έφθανε ο θάνατος του 86χρονου, η οικογένεια χθες ενημερώθηκε συντετριμμένη και για τη δεύτερη απώλεια.

Η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζει να δοκιμάζει ολοένα και πιο σκληρά τις οικογένειες.

Η κόρη της 79χρονης απαρηγόρητη προτρέπει: «Εμβολιαστείτε, φοράτε μάσκες, τηρείτε αυστηρά όλα τα μέτρα».

Η άτυχη Μερόπη Σκαλιάπα κηδεύτηκε σήμερα Σάββατο 27 Νοεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κοιμητηρίου Πορταριάς.