Βόρεια Ηλεία: Έναν νεκρό και μεγάλες ζημιές άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας

Βόρεια Ηλεία: Έναν νεκρό και μεγάλες ζημιές άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας

Έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, όπως επίσης σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις και αποθήκες

Έναν νεκρό, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ορμητικά νερά στην περιοχή Βρανάς, καθώς και μεγάλες ζημιές, άφησε πίσω του το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε σήμερα, κυρίως περιοχές της βόρειας Ηλείας.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης, Βασίλης Γιαννόπουλος, «σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που υπάρχουν, έχουν πλημμυρίσει μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες, όπως επίσης σπίτια, καταστήματα, επιχειρήσεις, αποθήκες κ.α., κυρίως στον δήμο Ανδραβίδας - Κυλλήνης, αλλά και στους δήμους Πηνειού και Ήλιδας».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «έσπασε ο ποταμός Βέργας, που βρίσκεται ανάμεσα σε Βάρδα και Μανωλάδα, ο οποίος σημειωτέον είχε καθαριστεί, και χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων, ώστε να κάνουν παρεμβάσεις, προκειμένου να μη κινδυνεύσει η πόλη της Μανωλάδας».

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερεάρχης, «υπήρχε έτοιμο σχέδιο για προληπτική εκκένωση της Μανωλάδας, ώστε να μην αντιμετωπίσουν κίνδυνο οι κάτοικοι». Ακόμη, πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν και στην περιοχή Κουρτέσι, για αυτό και χρειάστηκε να κλείσει για περίπου μιάμιση ώρα η εθνική οδός Πατρών - Πύργου.

Στο Βαρθολομιό, λόγω της έντονης βροχόπτωσης πλημμύρισαν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα, όπως είπε ο Βασίλης Γιαννόπουλος, «να απομακρυνθούν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου με οχήματα της πολιτικής προστασίας και τύπου 4Χ4», ενώ εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στην Βάρδα.

Πάντως, όλες οι υπηρεσίες στην Ηλεία παραμένουν σε ετοιμότητα, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για νέο κύμα κακοκαιρίας.