Σουφλί: Εκδικάζεται αύριο η υπόθεση του φαρμακοποιού με τα πλαστά τεστ κορονοϊού

Σουφλί: Εκδικάζεται αύριο η υπόθεση του φαρμακοποιού με τα πλαστά τεστ κορονοϊού

Δέκα κατηγορούμενοι θα κάτσουν στο εδώλιο μεταξύ αυτών στρατιωτικοί και ένας αστυνομικός

Για αύριο Παρασκευή 26 Νοεμβρίου πήρε  αναβολή η εκδίκαση μέσω αυτοφώρου στο Τριμελές Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, της υπόθεσης του φαρμακοποιού και εννέα ακόμα ατόμων, ο οποίος κατηγορείται ότι εξέδιδε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικών τεστ για κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για 5 άνδρες και 5 γυναίκες οι οποίοι θα δικαστούν αύριο, ενώ όπως δήλωσε η δικηγόρος των 8 από αυτούς, θα ζητήσουν αναβολή για να μελετήσουν την δικογραφία.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο φαρμακοποιός από την περιοχή Σουφλίου συνελήφθη για έκδοση πλαστών βεβαιώσεων αρνητικών rapid tests σε ανεμβολίαστους πολίτες. Μαζί του συνελήφθησαν και οι πολίτες που έγιναν αποδέκτες των πλαστών βεβαιώσεων.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, μετά από έρευνα, διαπίστωσε την καταχώρηση αρνητικών tests στην ειδική πλατφόρμα, για πελάτες του φαρμακείου, που δεν είχαν καν υποβληθεί σε έλεγχο. Μεταξύ των ατόμων για τα οποία γίνονταν οι ψευδείς δηλώσεις, φέρεται να βρίσκονται στρατιωτικοί αλλά και ένας αστυνομικός.

Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο του οποίου βρέθηκε εχθές στο φαρμακείο του χωριού της περιοχής Σουφλίου και προχώρησε σε συλλήψεις. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως κι άλλα άτομα που πιθανόν εμπλέκονται στην υπόθεση, ανακρίνονται από τις αστυνομικές αρχές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...