Έβρος: Συνελήφθη φαρμακοποιός που καταχωρούσε ψευδώς αρνητικά rapid test

Έβρος: Συνελήφθη φαρμακοποιός που καταχωρούσε ψευδώς αρνητικά rapid test

Τα ψευδώς αρνητικά τεστ αφορούσαν και σε δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες

Στη σύλληψη φαρμακοποιού από την περιοχή του Σουφλίου, ο οποίος κατηγορείται ότι καταχωρούσε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ αρνητικά rapid test για τον COVID-19, πολιτών που είναι ανεμβολίαστοι, προχώρησε χθες Τετάρτη η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως μετέδωσε το Mega σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε την παρακολούθηση του φαρμακείου που δε βρίσκεται πάντως μέσα στην πόλη του Σουφλίου, μετά από καταγγελίες.

Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι ο φαρμακοποιός «περνούσε» στο ειδικό σύστημα του ΗΔΙΚΑ αποτελέσματα rapid test κορονοϊού ως αρνητικά, ενώ οι πολίτες που αναφέρονταν δεν είχαν υποβληθεί σε αυτά.

Προφανώς, ο φαρμακοποιός είχε έρθει σε συνεννόηση μαζί τους, ώστε να τα επιδεικνύουν στον χώρο εργασίας τους επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί ή δεν είχαν νοσήσει.

Τα ψευδώς αρνητικά τεστ αφορούσαν και σε δημοσίους υπαλλήλους που ανήκουν σε ειδικές υπηρεσίες.

Για το θέμα ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη και χθες έφτασαν στελέχη του στο Σουφλί, συνέλαβαν τον φαρμακοποιό και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό όσων έχουν επίσης ευθύνη.

Παράλληλα, εξετάζεται αν υπάρχουν και περιπτώσεις που ψευδώς δηλώθηκαν θετικά rapid test, προκειμένου στη συνέχεια να λάβουν πιστοποιητικό ότι νόσησαν αυτοί που αναφέρονταν και να έχουν πρόσβαση σε χώρους όπου απαγορεύεται.

1
σχόλιο
  1. avatar Ένας απόμαχος Ναυτικός

    Ερώτηση στους συνειδητά αρνητές και αντιεμβολιαστές, συμφωνούν με την πρακτική αυτή; Με αυτούς δηλαδή που εκδίδουν ψεύτικα πιστοποιητικά και αυτούς που τα δέχονται και τα χρησιμοποιούν. Προσωπικά αμφότερους τους αποκαλώ συνειδητά ανεύθυνους και εγκληματικά αδιάφορους για την κοινωνία της οποίας όλα τα άλλα προβλήματα αποδέχονται διότι μέσα σ αυτήν ζουν κι αυτοί. Και είναι αυτοί που με μεγάλα λόγια κρίνουν και κατακρίνουν το κράτος και την κοινωνία όταν αντιμετωπίζουν κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Είναι αυτοί από τους οποίους θα μάθουν και οι νέοι να ζουν στην διαφθορά και στην πάσης φύσεως παρανομία. Εκτός αν είναι οπαδοί το δόγματος "κλέψε για να έχεις". "Μπράβο τους"

Παρακαλούμε περιμένετε ...