Κουκουλοφόροι μέσα από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης πετούν μολότοφ – Ένταση και στα Εξάρχεια στην Αθήνα

Κουκουλοφόροι μέσα από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης πετούν μολότοφ – Ένταση και στα Εξάρχεια στην Αθήνα

Δείτε εικόνες από την εμπλοκή των αγνώστων και τις αντιπαραθέσεις με την αστυνομία - Έγιναν προσαγωγές

Στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ έχουν «ταμπουρωθεί» πενήντα περίπου κουκουλοφόροι οι οποίοι συμμετέχουν στα επεισόδια που σημειώνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι νεαροί εφορμούν εκτοξεύοντας εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.α. αντικείμενα και ανάβουν φωτιές καικατά διαστήματα οι αστυνομικοί τους απωθούν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται. Σε κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων.

Δείτε εικόνες από τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη:

Πετροπόλεμος και στα Εξάρχεια

Εξάλλου, μπορεί η πορεία στην Αθήνα για το Πολυτεχνείο να τελείωσε ειρηνικά και χωρίς προβλήματα, ωστόσο ένταση επικρατεί στα Εξάρχεια. Εκεί πέρα βρίσκεται ομάδα ατόμων που έχει επιδοθεί σε πετροπόλεμο προς την αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές κατά τη διάρκεια επεισοδίων μικρής έκτασης στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικότερα, στην οδό Στουρνάρη, ομάδα ατόμων πέταξαν πέτρες εναντίον αστυνομικών δυνάμεων και πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

Δείτε εικόνες του News από τα Εξάρχεια:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος