Κορονοϊός: Ρεβεγιόν στο σπίτι οι ανεμβολίαστοι – Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα

Κορονοϊός: Ρεβεγιόν στο σπίτι οι ανεμβολίαστοι – Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα

Οι ειδικοί εισηγήθηκαν νέα μέτρα, όμως αρνήθηκε να περάσουν ο υπουργός Υγείας - Τι συμβαίνει με το υγειονομικό πάσο για τους άνω των 60 ετών

Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και υπάρχει ανησυχία στην κυβέρνηση για σταθερά μεγάλη εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα. Γι' αυτό και αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει διάγγελμα στους πολίτες με στόχο τον περιορισμό της πανδημίας. Το κύριο μήνυμα που θα στείλει ο πρωθυπουργός είναι ότι οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν ρεβεγιόν στο... σπίτι.

Θα τονίσει δεν θα ληφθούν νέα μέτρα για τα Χριστούγεννα, αλλά και το ότι πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν για τρίτη δόση, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να βάλει φρένο στην πολυφωνία, αποφάσισε να απευθυνθεί ο ίδιος στον κόσμο και να απαντήσει στις αιχμές ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει τη διαχείριση της πανδημίας στον αυτόματο. Θα επισημάνει ότι δε θα παρθούν νέα μέτρα, ούτε θα δρομολογηθεί ένα lockdown τύπου Αυστρίας. Συνεπώς, Χριστούγεννα οι εμβολιασμένοι θα κάνουν με την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτές, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μείνουν στο σπίτι.

O πρωθυπουργός θα αναλύσει την επιδημιολογική εικόνα, εκτιμώντας ότι είμαστε σε φάση σταθεροποίησης, έστω και σε υψηλά επίπεδα, ενώ θα εκφράσει ικανοποίηση για την αύξηση των εμβολιασμών και θα απεθυθύνει νέο προσκλητήριο εμβολιασμού με τη τρίτη δόση.

«Μπλόκο» από Πλεύρη σε νέα μέτρα

Εξάλλου, στο τραπέζιέχει πέσει να υπάρχει ημερομηνία λήξεως στο υγειονομικό πάσο για τους πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών, αν δεν εμβολιαστούν με τρίτη δόση. Ωστόσο, από την κυβέρνηση δεν υπάρχει διάθεση για νέα μέτρα και βάζει «φρένο» στις σχετικές εισηγήσεις ειδικών. Χθες, οι λοιμωξιολόγοι έβαλαν στο τραπέζι τη χωρητικότητα 70% σε θέατρα-σινεμά, τη διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τη μάσκα παντού (σε εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους) και νέους περιορισμούς στην εστίαση. Εισηγήσεις που «μπλόκαρε» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Από την κυβέρνηση έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα σε όλους τους τόνους ότι η οικονομία δεν αντέχει άλλο lockdown και για να αλλάξει αυτό θα πρέπει να διαφοροποιηθεί δραματικά η κατάσταση. Πάντως, στο σύστημα Υγείας πιέζεται και οι κλίνες ΜΕΘ έχουν γίνει δυσεύρετες.