Πολυτεχνείο: Επεισόδια με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Πολυτεχνείο: Επεισόδια με μολότοφ σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις

Καθόλου ήσυχο δεν είναι το βράδυ, αφού ναι μεν μέχρι τώρα στην Αθήνα δεν έχουν γίνει κάποια έκτροπα μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Γύρω στα 50 άτομα στη Θεσσαλονίκη ρίχνουν μολόοτφ και έχουν έρθει σε αντιπαράθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ένταση σημειώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Πενήντα περίπου άτομα ξαφνικά άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των αστυνομικών, στη συμβολή των οδών Αγγελάκη και Εγνατία, μολότοφ, κροτίδες, πέτρες, κ.α. αντικείμενα, ενώ άναψαν και φωτιές. Οι αστυνομικοί τους απώθησαν, κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών, προς την οδό Εθνικής Αμύνης και η ένταση εκτονώθηκε.

Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αυτή την ώρα στην πλατεία Σιντριβανίου, σχηματίζοντας κλοιό μπροστά από τα γραφεία της ΔΕΘ και τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να επιστρέψουν στο σημείο οι συμμετέχοντες στη μικρή ομάδα των διαδηλωτών

Επίσης ένταση με μολότοφ επικράτησε και στην Πάτρακατά την πορεία για την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου. Το περιστατικό συνέβη κατά την επιστροφή της πορείας προς το πρώην Παράρτημα.

Σύμφωνα με το Tempo24.news στο κέντρο της Πάτρας η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Δείτε εικόνες από την Πάτρα: