Μαζική συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Δείτε φωτογραφίες

Μαζική συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο – Δείτε φωτογραφίες

Έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία η κεφαλή - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Αθήνα

Στην αμερικάνικη πρεσβεία έφτασε η κεφαλή της πορείας για τα 48 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Του συλλαλητηρίου προπορεύεται ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974, ενώ ακολουθεί το μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΕΜΠ.

Σημειώνεται ότι μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων είναι ιδιαίτερα ισχυρή.

Πάντως, μόλις έφτασε η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία ακούστηκε ο ελληνικός εθνικός ύμνος.

Στην πορεία συμμετέχουν φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νωρίτερα, όταν έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου, φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση και με πορεία κατευθύνθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος περιμένοντας να ξεκινήσει ο κύριος όγκος της διαδήλωσης.

Βεβαίως, υπάρχουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σήμερα σε ισχύ σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω των εκδηλώσεων για την «48η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του μετρό «Μέγαρο Μουσικής» έχει κλείσει από τις 15:00 και οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» από τις 16:30.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.

Δείτε εικόνες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος