Άρχισε η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό του Χρήστου Χρονόπουλου από αστυνομικούς

Άρχισε η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό του Χρήστου Χρονόπουλου από αστυνομικούς

Πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε κάθειρξη οκτώ ετών

Άνοιξε η αυλαία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της υπόθεσης με πρωταγωνιστές δυο αστυνομικούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι βασάνισαν τον Χρήστο Χρονόπουλο όταν προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, τον Μάιο του 2007, μετά από καταγγελία ότι ενοχλούσε θαμώνες γειτονικής καφετέριας.

Πρωτόδικα οι δυο αστυνομικοί, οι οποίοι κάθισαν σήμερα στο εδώλιο, καταδικάστηκαν σε κάθειρξη οκτώ ετών καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι χτύπησαν τον Χρήστο Χρονόπουλο για να τον τιμωρήσουν και να τον εκφοβίσουν, με αποτέλεσμα να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες που τον έχουν καταστήσει μη αυτοεξυπηρετούμενο.

Ο Χρήστος Χρονόπουλος σήμερα ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα σε αναπηρικό αμαξίδιο και άκουσε το θείο του να καταθέτει αναφερόμενος στις προσπάθειες του να ανακαλύψει τους λόγους που τον οδήγησαν να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική στο Θριάσιο.

«Οι γιατροί μας ενημέρωσαν ότι είχε χειρουργηθεί τα ξημερώματα εξαιτίας αιματώματος στο κεφάλι» είπε ο μάρτυρας ο οποίος στη συνέχεια πήγε στο Α.Τ. Καλλιθέας «όπου μου έλεγαν ότι δεν ήξεραν τι είχε συμβεί και ότι το έψαχναν. (...). Πήγα και στην καφετέρια, μου είπαν ότι ήταν όρθιος όταν τον έβαλαν στο περιπολικό». Ο μάρτυρας κατέθεσε πως στράφηκε με μήνυση σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών οι δυο εκ των οποίων κηρύχτηκαν αθώοι από το πρωτόδικο δικαστήριο .

«Ο Χρήστος έμεινε δύο μήνες στην Εντατική και μέχρι τον Οκτώβριο του 2007 στη Νευρολογική Κλινική. Από τότε είναι έτσι όπως τον βλέπετε: δεν μπορεί να μιλήσει, να σηκωθεί, έχει ακράτεια, δεν μπορεί να μείνει μόνος τους ούτε λεπτό. Τον φροντίζει η αδερφή μου στην Πάτρα» περιέγραψε ο μάρτυρας.

Η δίκη διεκόπη για τις 25 Νοεμβρίου.