Κτηνωδία στα Ιωάννινα: Πέταξαν 22 κουτάβια στα σκουπίδια μέσα σε τσουβάλι

Κτηνωδία στα Ιωάννινα: Πέταξαν 22 κουτάβια στα σκουπίδια μέσα σε τσουβάλι

Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις το τελευταίο διάστημα στην περιοχή με τις Αρχές να αναζητούν τους υπεύθυνους

Μπροστά στο απάνθρωπο θέαμα 22 νεογέννητων κουταβιών να είναι τοποθετημένα μέσα σε δεμένο ασφυκτικά τσουβάλι και πεταμένα σε κάδο απορριμμάτων, βρέθηκαν οι τοπικές αρχές στα Ιωάννινα.

Μια κάτοικος της περιοχής αντελήφθη μια περίεργη κινητικότητα σε κάδο απορριμμάτων και φοβούμενη, ότι μπορεί να επρόκειτο για άνθρωπο, έσπευσε να ενημερώσει την Αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο, βρέθηκαν μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα. Τα κουτάβια μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο ζώων, όπου τους προσφέρθηκε η απαραίτητη φροντίδα και αναζητούν φιλόξενη στέγη. Μέχρι στιγμής έχουν υιοθετηθεί εννέα κουτάβια, αναφέρει ο Νίκος Τσόλης, υπεύθυνος του κυνοκομείου στον Δήμο Ιωαννιτών. Κάποια από τα ζώα, λόγω των συνθηκώ στις οποίες βρέθηκαν, δεν τα κατάφεραν. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν οι αρμόδιοι.

Το φαινόμενο των ασυνείδητων που σκοτώνουν ζώα είναι δυστυχώς εντεινόμενο στα Ιωάννινα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Στις αρχές Οκτωβρίου είχαν βρεθεί επτά νεογέννητα κουτάβια νεκρά, κλεισμένα σε τσουβάλι, στον χώρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η κτηνωδία επανελήφθη στις 22 Οκτωβρίου. Τρία ζωάκια με δεμένα άκρα βρέθηκαν πεταμένα σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αμπελιά και Μανωλιάσσα.

Επειδή η μέθοδος είναι η ίδια, εικάζεται ότι οι αρχές θα μπορέσουν να εντοπίσουν τους ενόχους. Σημειώνεται, ότι στα Ιωάννινα η κακοποίηση και δολοφονία, κυρίως σκύλων, αποτελεί σχεδόν εβδομαδιαία είδηση. Σε μια πόλη όπου όλοι γνωρίζουν όλους, μια συγκεκριμένη ράτσα σκύλου που γέννησε, δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί και κατά συνέπεια ο πιθανός υπεύθυνος.

Εν τω μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες κάποιοι έριξαν φόλες και δηλητηρίασαν πάνω από πέντε αδέσποτα σκυλιά στην Άρνισσα του νομού Πέλλης. Διαστάσεις επιδημίας έχει πάρει και η εγκατάλειψη ζώων, τα οποία κάποιοι θεωρούν κατοικίδια, ενώ ανήκουν στην άγρια φύση. Ένα μεγάλο ιγκουάνα εντοπίστηκε, ευτυχώς ζωντανό, μέσα σε πλαστική σακούλα, δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στην Λάρισα. Την προσωρινή του περίθαλψη ανέλαβε το τμήμα Διαχείρισης Άγριας Πανίδας του Δήμου και τελικά το ιγκουάνα μεταφέρθηκε εχθές στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής, στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι βάση νόμου που θεσπίστηκε το 2021, η εγκατάλειψη νεογέννητων ζώων συνιστά κακούργημα.