Οκτώ συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Οκτώ συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου

Απέκρυπταν την κοκαΐνη και την κάνναβη σε εξωτερικούς χώρους των σπιτιών τους και ποιμνιοστάσια

Με τη σύλληψη οχτώ Ελλήνων και την κατάσχεση όπλων, ναρκωτικών και δενδρυλλίων κάνναβης, ολοκληρώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία πραγματοποιήθηκε σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Σε βάρος των συλληφθέντων (επτά άνδρες και μία γυναίκα) σχηματίστηκε σχετική δικογραφία που αφορά στα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της νομοθεσίας περί όπλων. Η επιχείρηση οργανώθηκε μετά την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, σύμφωνα με την οποία προέκυψε ότι οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν στην κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπταν σε εξωτερικούς χώρους των σπιτιών όπου διέμεναν καθώς και στα ποιμνιοστάσια που διατηρούσαν.

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της Ασφαλείας, των ΤΑΕ και της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας Κρήτης ανακάλυψαν τρεις από τους Έλληνες, οι οποίοι απέκρυπταν και διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ ένας απ΄ αυτούς με τη χρήση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου προμήθευε ναρκωτικές ουσίες τη γυναίκα, η οποία στη συνέχεια με το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο της τις μετέφερε στο Ρέθυμνο για λογαριασμό των υπολοίπων, που αναλάμβαναν στη συνέχεια τη διάθεση τους στην πόλη του Ρεθύμνου.

Χθες το βράδυ εντοπίστηκε η γυναίκα να επιβαίνει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης, την οποία είχε προμηθευτεί από έναν από τους συνεργούς της οπότε και συνελήφθη. Ακολούθησαν έρευνες σε οικίες, υπαίθριους χώρους, αποθηκευτικούς χώρους και ποιμνιοστάσια που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι συλληφθέντες, καθώς και στα δύο οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 11 κιλά και 99 γραμμάρια κάνναβης, 12,51 γραμμάρια κοκαΐνης, δύο πολεμικά τυφέκια, 12 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 2 μέτρων, δύο ζυγαριές ακριβείας, διόπτρα πολεμικού τυφεκίου, αεροβόλο όπλο, το χρηματικό ποσό των 990 ευρώ ως προερχόμενο από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, οκτώ κινητά τηλέφωνα, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν τα δύο αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών».

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.