Θεμιστοκλέους: Από την Παρασκευή ραντεβού για την τρίτη δόση μετά από 5,5 μήνες

Θεμιστοκλέους: Από την Παρασκευή ραντεβού για την τρίτη δόση μετά από 5,5 μήνες

Πότε πρέπει να κάνουν την αναμνηστική δόση, όσοι έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson

Το άνοιγμα της πλατφόρμας στους 5,5 μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολίου, ώστε να κλείνουμε ραντεβού στους 6 μήνες για την αναμνηστική δόση, θα γίνει την Παρασκευή το βράδυ, ανέφερε στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επεσήμανε, ότι γι’ αυτούς που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται 2 μήνες μετά τον εμβολιασμό τους, με εμβόλια των Pfizer, Moderna (μισή δόση) και Johnson & Johnson, ενώ για τους ανοσοκατεσταλμένους η αναμνηστική δόση θα πρέπει να γίνεται 1 μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Ο αριθμός των δικαιούχων για την αναμνηστική δόση είναι 2.100.000 άτομα σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους και διευκρίνισε, ότι έχουν ήδη εμβολιαστεί 660.000, ενώ έχουν κλείσει ραντεβού περισσότεροι από 400.000.

Αναφορικά με τα ραντεβού πρώτης δόσης, τις τελευταίες 7 μέρες παρατηρείται μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο χρονικό διάστημα, πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους. Συγκεκριμένα, την τελευταία εβδομάδα έχουν κλειστεί περισσότερα από 200.000 ραντεβού πρώτης δόσης.

Περισσότεροι από 6,5 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 61,8% του γενικού και στο 71,2% του ενήλικου πληθυσμού (μ.ο. Ευρωπαϊκής Ένωσης 66,2 % και 76% αντίστοιχα). Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση στον κυλιόμενο μέσο όρο 7 ημερών και στη 18 θέση στους ολοκληρωμένους εμβολιασμούς και εμβολιασμούς μίας δόσης.