Ρόδος: Οι γονείς πέντε παιδιών δεν τα αφήνουν να πάνε στο σχολείο εδώ και μήνες

Ρόδος: Οι γονείς πέντε παιδιών δεν τα αφήνουν να πάνε στο σχολείο εδώ και μήνες

Αρνούνται να τα υποβάλλουν στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια self test

Πέντε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο δεν προσέρχονται στο σχολείο, λόγω των αρνητών γονιών τους.

Πρόκειται για τέσσερις μαθητές της Α΄, Γ΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο Σχολείο Κοσκινού και έναν της Β΄ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ρόδου. Οι γονείς τους αρνούνται να υποβάλλουν τα παιδιά τους στη χρήση μάσκας και στη διενέργεια self test, με αποτέλεσμα αυτά να μην πηγαίνουν σχολείο. Στη μία δε περίπτωση, του μαθητή της Β΄ τάξης, οι γονείς έχουν να στείλουν το παιδί τους σχολείο δύο χρόνια.

«Η εφαρμογή του νόμου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Μπάμπης Ψαράς, τονίζοντας ότι οι εκπαιδευτικοί πέραν του αιτήματος που οφείλουν να καταθέσουν στην Αστυνομία για αναζήτηση μαθητή και την ενημέρωση του Δήμου, που προχωρά σε επιβολή προστίμου στους γονείς, δεν έχουν καμία άλλη αρμοδιότητα.

Μαθητής δημοτικού έχει να εμφανιστεί στο σχολείο 2 χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Ρόδου, Μιχάλης Βιτζηλαίος, ενώ σε σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΑ Ρόδου, αναφέρονται ότι οι μαθητές που δεν προσέρχονται στα σχολεία τους, είναι συνολικά πέντε. Σε ότι αφορά το παιδί από το 2ο Δημοτικό σχολείο της Ρόδου, κανονικά θα πήγαινε Β΄ Δημοτικού, αλλά εδώ και 2 χρόνια οι γονείς του δεν το αφήνουν να πάει σχολείο γιατί είναι αρνητές της μάσκας.

Την περίπτωση ενός ακόμα μαθητή που δεν έχει εμφανιστεί στο σχολείο του λόγω των αρνητών γονιών του, αποκάλυψε ο διευθυντής του 2ου δημοτικού Ρόδου. Πρόκειται για ένα μαθητή της Β΄ Δημοτικού, που δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρσι, όταν βρισκόταν στην Α΄ Δημοτικού. Για το γεγονός αυτό , όπως υποστήριξε ο διευθυντής, ευθύνονται οι γονείς του παιδιού που είναι αρνητές της μάσκας. «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο», είπε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...