Χαλάνδρι: Αντιμέτωπη με βαρύτατα αδικήματα είναι η 49χρονη εικαστικός

Χαλάνδρι: Αντιμέτωπη με βαρύτατα αδικήματα είναι η 49χρονη εικαστικός

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος η 49χρονη εκβίαζε τον γιατρό και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά

Αντιμέτωπη με βαρύτατα αδικήματα είναι η 49χρονη εικαστικός η οποία χθες πυροβόλησε τον πρώην σύντροφό της μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους.

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος της ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοχρησία, ενδοοικογενειακή απειλή και απόπειρα αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 χρόνια.

Η 49χρονη είχε στήσει καρτέρι θανάτου στην πιλοτή του σπιτιού του 68χρονου γιατρού στο Χαλάνδρι και τον πυροβόλησε τουλάχιστον πέντε φορές μπροστά στην κόρης τους που μόλις είχε επιστρέψει από το σχολείο. Μάλιστα, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχείρησε να αρπάξει το κορίτσι και με τη βία να το βάλει στο αυτοκίνητό της, αλλά το παιδί αντιστάθηκε και έτσι δεν τα κατάφερε.

Η κατηγορούμενη συνελήφθη όταν οι γείτονες ειδοποίησαν την αστυνομία για την επίθεση που δέχτηκε ο οφθαλμίατρος. Ο 68χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο της 49χρονη εντοπίστηκαν δυο μαχαίρια, ένα ξίφος εντός θήκης, δυο κινητά, μια τράπουλα ταρώ και ένα βιβλιαράκι με την ένδειξη μεταξύ άλλων «Η Μαντική τέχνη της ταρώ».

Η 49χρονη εικαστικός και ο 68χρονος είχαν σφοδρή αντιδικία επί σειρά ετών για την κόρη που είχαν αποκτήσει εκτός γάμου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του θύματος η 49χρονη εκβίαζε τον γιατρό και του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο γιατρός είχε κερδίσει στα δικαστήρια την επιμέλεια του παιδιού από το 2016 και το μεγάλωνε μαζί με την Αγγλίδα σύζυγό του.

«Ο άνδρας μου τη φοβόταν», ανέφερε σε δηλώσεις της η γυναίκα του θύματος η οποία υποστήριξε ότι η 49χρονη «είχε βάλει πιστόλι στο κεφάλι» της 12χρονης και της είχε απαγορευτεί οποιαδήποτε επικοινωνία με την μικρή.

«Άρπαξε επί πέντε χρόνια και βίαζε την κόρη μου και ο εισαγγελέας ανηλίκων δεν έκανε τίποτα. Στις 10 ήμουν στον υπουργό Δικαιοσύνης και έκανα αναφορά» είπε η 49χρονη κατηγορούμενη μπαίνοντας στο γραφείο του ανακριτή.