Euroleague: Πέρασε και η Ούνικς Καζάν από την έδρα του Παναθηναϊκού

Euroleague: Πέρασε και η Ούνικς Καζάν από την έδρα του Παναθηναϊκού

Οι πράσινοι ηττήθηκαν με 74-72 στο ΟΑΚΑ

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο Παναθηναϊκός στη φετινή παρουσία του στην Ευρώπη. Οι πράσινοι ηττήθηκαν και πάλι στην έδρα τους, καθώς απόψε η Ούνικς Καζάν πέρασε με 74-72 από το ΟΑΚΑ για την 9η αγωνιστική της Euroleague.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο φινάλε και στην τελευταία επίθεση, όταν ο Παπαπέτρου αστόχησε σε τρίποντο και οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν τη νίκη. Πλέον ο Παναθηναϊκός μετράει 7 ήττες και 2 νίκες ση διοργάνωση. Αντίθετα η Ούνικς έκανε την 4η νίκη σε 9 αγώνες. Κεντρικό πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο Χεζόνια, ο οποίος ήρθε σαν αντίπαλος και αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο της ελληνικής ομάδας.

Το ματς

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν δυναμικά στην αναμέτρηση φτάνοντας πολύ γρήγορα στο +8 (9-1). Οι φιλοξενούμενοι με ένα σερί 14-4 μέσα σε λίγα λεπτά πήραν το προβάδισμα με τον Αντρέι Βοροντσέβιτς να «πληγώνει» την άμυνα της ελληνικής ομάδας. Στη δεύτερη περίοδο, με εξαίρεση το πρώτο λεπτό, ο Παναθηναϊκός βρισκόταν μπροστά στο σκορ. Ο Ντάριλ Μέικον έκανε την εμφάνισή του σε εκείνο το χρονικό σημείο πετυχαίνοντας οκτώ γρήγορους πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ξεκίνημα ήταν καλύτερο για την Ούνικς. Οι Ρώσοι, με τον Αϊζάια Κάνααν να κάνει αισθητή την παρουσία του, πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά τους στον αγώνα με το 48-43. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πρίφτη «έβγαλαν» αντίδραση και κατάφεραν να «σβήσουν» το +5. Μάλιστα με ένα τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου στο φινάλε του τρίτο δεκαλέπτου ήρθε και η ισοφάριση (54-54). Καθοριστικές ήταν και οι υπηρεσίες του Γιώργου Παπαγιάννη που είχε ήδη πετύχει double-double με 12 πόντους και 12 ριμπάουντ, περιγράφει η ΕΡΤ.

Στην τελευταία περίοδο το ματς είχε γίνει «ροντέο». Ο Κέντρικ Πέρι «ξύπνησε» πετυχαίνοντας δύο εξαιρετικής σημασίας τρίποντα. Από την άλλη, για την ομάδα του Περάσοβιτς, «ξύπνησε» ο Μάριο Χεζόνια ο οποίος έσπασε το «ρόδι» πίσω από τα 6,75μ. (1/5). Με τον Παπαγιάννη να είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικός, οι «πράσινοι» έμειναν στην διεκδίκηση του ματς έως το τέλος. Με 2/2 εύστοχες βολές, ο Τζέρεμι Έβανς ισοφάρισε σε 72-72 με 54 δευτερόλεπτα στο ρολόι. Η απάντηση ήρθε από τον Λορένζο Μπράουν που έβαλε μπροστά (74-72) την ομάδα του στα 19″.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-35, 54-54, 72-74.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πρίφτης): Πέρι 10 (2), Μέικον 14 (2), Παπαγιάννης 14, Μποχωρίδης, Παπαπέτρου 10 (2), Κασελάκης 2, Ουάιτ 7, Φλόιντ 2, Νέντοβιτς, Έβανς 4, Σαντ-Ρος 9 (1).
ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑN (Περάσοβιτς): Σπίσου 5, Μπράουν Τζ. 2, Κάναν 15 (2), Μπράουν Λ. 13 (3), Μπράντλεϊ, Χεζόνια 9 (1), Ουζίνσκι, Τζεκίρι 8, Μέιο 7 (1), Βοροντσέβιτς 15 (2).