Προφυλακίστηκαν οι τρεις ανήλικοι ως μέλη σκληρής συμμορίας

Προφυλακίστηκαν οι τρεις ανήλικοι ως μέλη σκληρής συμμορίας

Ο τέταρτος κατηγορούμενος θα περάσει και πάλι το κατώφλι της ανακρίτριας την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι τρεις από τους τέσσερις ανήλικους οι οποίοι φέρονται ως μέλη συμμορίας που εμπλέκεται σε αιματηρές επιθέσεις σε βάρος συνομηλίκων τους σε γειτονιές του κέντρου της Αθήνας.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος θα περάσει και πάλι το κατώφλι της ανακρίτριας την ερχόμενη Δευτέρα προκειμένου να απολογηθεί καθώς ζήτησε και έλαβε προθεσμία. Ο 15χρονος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε 16χρονο στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ πριν από λίγες ημέρες.

Οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι κατά περίπτωση κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, στις απολογίες τους φέρονται να αρνήθηκαν κατηγορηματικά όσα τους αποδίδονται.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων, Σταύρος Γεωργόπουλος σε δήλωση του έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η διάσκεψη ανακρίτριας και εισαγγελέα από την οποία κρίθηκε η ποινική μεταχείριση των ανηλίκων ήταν πολύωρη.

«Η διαδικασία της ανάκρισης κράτησε μιάμιση ώρα, η διάσκεψη κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός σε σχέση με την δικονομική τύχη των κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σήμερα.» ανέφερε ο συνήγορος και πρόσθεσε: «Δεν μέμφομαι τη δικαιοσύνη για την απόφαση της, εύχομαι η απόφαση που ελήφθη να είναι για καλό των παιδιών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στο περιστατικό, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, φαίνεται από την αστυνομία ότι το άτομο που κρατάει το μαχαίρι είναι κάτω των 15 ετών, οπότε δεν μπορεί να προφυλακιστεί βάση του Ποινικού Κώδικα.»