Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η χώρα με αρνητικό ρεκόρ 8.613 κρουσμάτων – «Λυγίζει» το ΕΣΥ

Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η χώρα με αρνητικό ρεκόρ 8.613  κρουσμάτων – «Λυγίζει» το ΕΣΥ

Στη μάχη και οι ιδιωτικές κλινικές

Δραματική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας καθώς τα κρούσματα για άλλη μια μέρα εκτινάχθηκαν σε αριθμό ρεκόρ που ξεπερνάει τα 8.600.

Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας οι νέες μολύνσεις ξεπέρασαν τις 8.000, ενώ περισσότερες από 2.000 εντοπίστηκαν σε παιδιά έως 17 ετών.

Υψηλός ήταν και ο αριθμός των διασωληνωμένων που έφτασαν τους 486, εκ των οποίων οι 408 είναι ανεμβολίαστοι. Οι θάνατοι που καταγράφηκαν ήταν 46 και οι νέες εισαγωγές 411.

Την ίδια ώρα και το ιικό φορτίο δείχνει ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

73 ασθενείς περιμένουν για ΜΕΘ

Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας. Όπως αποκαλύπτει το MEGA σε ολόκληρη τη χώρα 73 ασθενείς με COVID και άλλες ασθένειες νοσηλεύονται σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή ακόμη και ράντζα, περιμένοντας μέχρι και 10 ημέρες για να βρεθεί ένα κενό κρεβάτι σε ΜΕΘ χάνοντας πολύτιμο χρόνο. Οι 50 από αυτούς είναι στην Αττική.

Υπερδιπλάσιες εισαγωγές στην εφημερία του ΑΧΕΠΑ

Δραματική ήταν άλλη μία εφημερία που ολοκληρώθηκε χθες στις 8 το πρωί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, με τις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό να υπερδιπλασιάζονται και ασθενείς να διασωληνώνονται για άλλο ένα βράδυ εκτός ΜΕΘ.

Δεν υπάρχει κενό κρεβάτι ούτε στον νομό ούτε και στην περιφέρεια, ενώ η εφημερία στο ΑΧΕΠΑ έκλεισε με 41 εισαγωγές και 4 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στην Πάτρα

Χθες τα κρούσματα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα έσπασαν το φράγμα των 300 μολύνσεων, με τα νοσοκομεία να δέχονται ασφυκτική πίεση.

307 ήταν τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στην Πάτρα, το οποίο αποτυπώνεται και στις νοσηλείες.

Στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας 15 άτομα μπήκαν με κρούσματα κορονοϊού, με 4 άτομα από αυτούς να διασωληνώνονται. Παραμένουν 2 κλίνες κενές στο νοσοκομείο.

Στο νοσοκομείο του Ρίου δεν υπάρχει διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ, κάτι που σημαίνει ότι η εφημερία στο νοσοκομείο θα είναι στα όριά της.

Υπ. Υγείας: Οι ιδιωτικές κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες για επιπλέον κλίνες Covid

Οι ιδιωτικές κλινικές διαβεβαίωσαν ότι θα ανταποκριθούν στις ανάγκες της Πολιτείας για επιπλέον κλίνες για Covid και λοιπά περιστατικά, τόσο στην Αττική, όσο και σε όλες τις άλλες Περιφέρειες, όταν κριθεί απαραίτητο. Επιπλέον θα υπάρξει και Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο (ΚΕΝ) για τη διαχείριση περιστατικών Covid απευθείας από ιδιωτικές κλινικές, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την τηλεδιάσκεψη που είχε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, προκειμένου να επικαιροποιήσουν το πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Η συνεργασία του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αφορά στην παροχή του συνόλου των ελεύθερων κλινών ΜΕΘ από τις ιδιωτικές κλινικές, στη διαχείριση του ΕΚΑΒ, στην παροχή αυτοτελών δομών για ασθενείς Covid, καθώς και στην παροχή κλινών για Covid άλλα και λοιπά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό στην ίδια ανακοίνωση, εκτός από τις κλίνες ΜΕΘ που διατίθενται σε περιστατικά του ΕΣΥ, ήδη στην Θεσσαλονίκη έχουν διατεθεί πάνω από 200 κλίνες για περιστατικά Covid και πάνω από 100 κλίνες για λοιπά περιστατικά. Στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί άνω των 200 κλινών για περιστατικά Covid και άνω των 150 για λοιπά περιστατικά.