Κορονοϊός: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – 22 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Κορονοϊός: Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – 22 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Εξετάζονται λύσεις για αύξηση των κλινών στις εντατικές - Ανοικτό το ενδεχόμενο το «Άγιος Παύλος» να μετατραπεί σε νοσοκομείο μόνο για περιστατικά covid-19

Κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα με την έξαρση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία με τους ασθενείς, οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν στις κλινικές της πόλης 22 διασωληνωμένοι με covid-19 εκτός ΜΕΘ.

Οι 15 βρίσκονται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Στο Παπανικολάου είναι πλήρεις οι ΜΕΘ ενώ έχει ανοίξει και άλλη κλινική για την αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19. Ήδη έχουν φτάσει απο την Αθήνα 4 εντατικολόγοι στο νοσοκομείο.

Από το υπουργείο Υγείας και γενικότερα από την κυβέρνηση εξετάζονται όλα τα μέτρα για να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα σοβαρά ενδεχόμενα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι το νοσοκομείο Άγιος Παύλος να μετατραπεί σε κλινική μόνο για περιστατικά covid-19.

Στη Θεσσαλονίκη τα καθημερινά κρούσματα του κορονοϊού είναι μονίμως, πλέον, πάνω από χίλια και συγκεκριμένα σήμερα 10 Νοεμβρίου έφτασαν τα 1.179, όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Επίσης ξεκίνησαν να στέλνονται φύλλα πορείας σε ιδιώτες γιατρούς για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα και με επιτράτευση να βοηθήσουν κι αυτή στην δύσκολη κατάσταση, τόσο στη Βόρεια Ελλάδα, όσο και στη Θεσσαλία.